Sudovi EU: Medenica primljena za posmatrača

Predsjednik Vrhovnog suda Austrije, Irmgard Gris, obavijestila je Medenicu da joj je na Generalnoj skupštini Mreže dodijeljen status posmatrača
62 pregleda 0 komentar(a)
Vesna Medenica, Foto: Savo Prelević
Vesna Medenica, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 25.10.2011. 15:54h

Predsjednik Vrhovnog suda Crne Gore, Vesna Medenica, primljena je za posmatrača u Mreži predsjednika Vrhovnih sudova Evropske unije, saopšteno je iz Višeg suda.Predsjednik Vrhovnog suda Austrije, Irmgard Gris, obavijestila je Medenicu da joj je na Generalnoj skupštini Mreže, održanoj 13. oktobra u Sofiji, dodijeljen status posmatrača.

"Biografija Medenice, rezultati crnogorskog sudstva ostvareni u njenom mandatu, kao i dobijanje statusa kandidata za članstvo u Evropskoj uniji, opredijelili su predsjednike vrhovnih sudova zajednice evropskih naroda da Medenici odobre status posmatrača. Time se ona pridružila kolegama iz Hrvatske, Norveške i Lihtenštajna", navodi se u saopštenju.Mreža predsjednika Vrhovnih sudova Evropske unije je osnovana 2004. godine.Kako su pojasnili iz Vrhovnog suda, cilj Mreže je unaprjeđenje razmjene mišljenja i iskustva u sudskoj praksi država unije, promociju organizacije i funkcija vrhovnih sudova, "naročito povezanih sa njihovom ulogom u primjeni legislative evropskog komunitarnog prava".

Bonus video: