Sukob dva sindikata medicinara: Babović ljut na Dobričanina

Babović je poručio da Sindikat "nije ničiji prćija", već prva linija odbrane, ali ne samo doktora već svih radnika i njihovih radničkih prava
401 pregleda 6 komentar(a)
Mihailo Babović (Novina), Foto: Vijesti online
Mihailo Babović (Novina), Foto: Vijesti online
Ažurirano: 08.10.2014. 17:18h

Predsjednik sindikalne organizacije cetinjske bolnice, dr Mihailo Babović, optužio je kolege iz novoformiranog Sindikata doktora medicine za opstrukciju. On je naveo da je taj sindikat počeo aktivnosti u bolnici "Danilo I", te da se pita da li je to sindikat poslodavaca, jer sumnja da je i direktor dr Ivan Gazivoda član.

“Kao predsjednik SO 'Danilo I' Cetinje dobijam zvaničan poziv od direktora Gazivode da se 7. oktobra formira Sindikat doktora, koji osim Gazivode očigledno nema nijednog člana, valjda 'direktor' ide s direktorom u nove sindikalne pobjede. Parodija koja nema kraja, pa makar da su saopštenje, poziv, potpisali”, kazao je Babović.

Predsjednik Sindikata doktora medicine dr Vladimir Dobričanin odbacio je te optužbe, navodeći da su opstrukcije upravo sa druge strane, budući da su oni samo odlučili da naprave predstavljanje novog sindikata doktorima iz cetinjske bolnice.

“Morali smo obavijestiti direktora o našoj namjeri i ne vidim šta je tu loše. Imamo pravo da im predstavimo svoj program i to nam niko ne može zabraniti”, odgovorio je Dobričanin.

Babović je poručio da Sindikat "nije ničiji prćija", već prva linija odbrane, ali ne samo doktora već svih radnika i njihovih radničkih prava. Babović je naveo da se sidnikat na čijem je čelu zalaže za bolji standard svih, što, kako je kazao, narod vidi i prepoznaje.

“Kolega Dobričaninu, moj vam je savjet da se manete sindikalizma, a ako nećete, onda formirajte sindikat direktora”, kazao je Babović.

Gazivoda: Nijesam član sindikata

Direktor cetinjske bolnice “Danilo I” dr Ivan Gazivoda kazao je da je omogućio sidnikatu koji predvodi Vladimir Dobričanin korišćenje prostorija, kao što je to uradio i drugim sindikalnim organizacijama, pa i sindikatu Babovića.

“Nijesam član nijednog sindikata i ne favorizujem radničke organizacije”, poručio je direktor Gazivoda .

Bonus video: