Tehnopolis i Fondacija Petrović Njegoš potpisali su Memorandum o saradnji

Princ Nikola je ocijenio da je Tehnopolis najbolji prostor u Crnoj Gori za realizaciju projekata koji omogućava mladima da idu svojim putem
151 pregleda 0 komentar(a)
Ratko Bataković, Princ Nikola Petrović, Foto: Svetlana Mandić
Ratko Bataković, Princ Nikola Petrović, Foto: Svetlana Mandić
Ažurirano: 24.05.2018. 11:09h

Inovaciono-preduzetnički centar (IPC) Tehnopolis i Fondacija Petrović Njegoš potpisali su Memorandum o saradnji kojim su precizarene oblasti zajedničkog djelovanja. To će, kako je rečeno nakon što su

Memorandum potpisali princ Nikola Petrović i direktor Tehnopolisa Ratko Bataković, biti prije svega u oblasti ekologije i izradi vizuelnog identiteta za kompanije iz Nikšića.

Princ Nikola je ocijenio da je Tehnopolis najbolji prostor u Crnoj Gori za realizaciju projekata koji omogućava mladima da idu svojim putem.

“Već smo organizovali radionice za mlade dizajnere, kojih ima veliki broj u Crnoj Gori, da mogu da rade ali i istovremeno besplatno pomažu firmama koje nemaju mogućnosti da razvijaju svoj marketing”, rekao je Petrović.

Kada je riječ o ekologiji, princ je ocijenio da je evidentan problem sa šumama i najavio da će pomoći da se uspostavi saradnja domaćih i inostranih stručnjaka i mogućnost da Kostarika objasni svoj ekološki put.

“Iako Kostarika i Crna Gora nemaju paralelne puteve, ta država ima strategiju koja bi mogla biti dobar primjer i kod nas”.

Istakao je da će se Fondacija ubuduće više usmjeriti na organizovanju i povezivanju u različitim oblastima od poljoprivrede i proizvodnje hrane do zaštite zdravlja.

„Sigurni smo da ćemo ostvariti uspjeh u planiranim projektima. S ovom saradnjom Fondacija Petrović Njegoš približava se Nikšiću, što je i očekivano s obzirom na tradiciju”, kazao je Bataković.

Bonus video: