Tivat: Baza nezadovoljna zbog dovođenja kadrova sa strane

Razmimolaženja u tivatskom DPS-u nakon imenovanja direktorice Turističke organizacije
12936 pregleda 33 komentar(a)
Šetališe na rivi Pine u Tivtu, Foto: Shutterstock
Šetališe na rivi Pine u Tivtu, Foto: Shutterstock

Stranačka baza u tivatskom DPS-u koji se ovih dana intenzivno priprema za prestojeće lokalne izbore u tom gradu, pokazuje sve više nezadovoljstva i nervoze zbog poteza lokalnog rukovodstva te partije i posebno koordninatora koji ispred stranačke centrale, upravljaju radom tivatskom DPS-a.

Članove i simpatizere te stranke u Tivtu prvo je uznemirila otvorena prijetnja šefice OO DPS Tivta, poslanice u Skupštini Jovanke Laličič koja je u intervuju lokalnom radiju prošle nedjelje, saopštila da će DPS izbaciti iz svog članstva pripadnike te partije koji učestvuju na litijama što ih u znak protesta zbog usvajanja Zakona o slobodi vjeroispovjesti, organizuje Mitropolija crnogorsko-primorska. Laličić je poslije bure kjoju je takva njena najava izazvala u javnosti „spustila loptu“, ne pominjući više direktna isključenja članova DPS koji idu na litije, već koristeći sintagmu da su oni „zalutali u tu partiju“ jer učestvuju u manifestacijama za koje Laličič smatra da su „protiv države i našeg rukovdstva“.

Novi razlog za razmimoilaženje među tivatskim DPS-vcima u međuvremenu je postala kadrovska politika partije, odnosno potez koji su povukli gradonačelnik i donedavni šef tivatskog DPS Siniša Kusovac i koordinator za Tivat ispred Glavnog odbora DPS-a Crne Gore Predrag Nenezić da na mjesto v.d. direktorice Turističke organizacije Tivat iz Podgorice dovedu Danicu Ćeranić-Banjević. Rodom Beranka, ona već godinama u Podgorici živi i radi kao pomoćnica direktorice Nacionalne turističke organizacije. Na čelu TO Tivat Ćeranić-Banjević mijenja Tivćanku Gabrijelu Glavičić (DPS) koja je iznenada prošle sedmice podnijela ostavku na tu fukciju iz, kako je rekla, „ličnih razloga“.

„Na sjednici mjesnog odbora 17 u Kalimanju preksinoć je bilo bilo riječi o imenovanju novog rukovodstva TO Tivat, pri čemu je nekoliko starih i iskusnih članova partije izrazilo veliko nezadovoljstvo činjenicom da je nova direktorica dovedena sa strane, i to u situaciji kada Tivat ima više nego dovoljno sposobnih i stručnih sopstvenih kadrova za tu poziciju. Ovo je dovelo do direktne rasprave sa Nenezićem koji je, uz gradonačenika Kusovca i predsjednika SO Tivat Ivana Novosela, takođe prisustvovao sastanku. Rečeno im je da je nedopustivo da se na taj način ponižavaju lokalni kadrovi i članovi i simpatizeri DPS Tivta koji imaju sve stručne i radne preduslove da pokriju ovu, ali i neke druge funkcije u gradu“, kazao je „Vijestima“ učesnik sastanka koji je insistirao na anonimnosti.

Prema njegovim riječima, prisutne stare članove partije koji su mu kazali da je Ćeranić -Banjević vrlo stručna i da bi kao takva, ona trebala biti direktorica Nacionalne a ne lokalne TO Tivta, navodno je posebno iziritirao Nenezićev nastup. Koordinator za Tivat ispred Glavnog odbora DPS i nekadašnji ministar turizma je navodno, javno kazao da niko u Tivtu „nije sposoban da bude novi direktor lokalne TO“, što je revoltiralo prisutne koji su iskritikovali Neneziča i takav njegov pristup.

Drugi sagovornik iz vrha tivatskog DPSa koji takođe nije želio da mu se ime pominje u medijima, potrdio je „Vijestima“ ovakav razvoj suitzuacije na preksinoćnoj sjednici mjesnog odbora u Kalimanju, dodajući da je sličnih reakcija bilo i prethodnih dana na drugim sjednicama mjesnih odbora širom Tivta.

„Tačno je da raste nezadovoljstvo zbog forsiranja kadrova sa strane, posebno u oblastima za koje Tivat ima sposobne i obrazovane ljude i višedecensijksu tradiciju. Smatramo da to u konačnom, nije dobro ni za rejting naše partije u gradu gdje su lokalni izbori na pragu“, kazao je drugi sagovornik „Vijesti“ iz vrha tiivatskog DPS-a.

Redovni lokalni izbori u Tivtu održaće se 5.aprila, a u političkim kularima se špekuliše i o navodnim značajnim novinama u vrhu izborne liste DPS na čijem bi se čelu trebala pojaviti nova, mlada imena povezana sa nekim od najvećih prisutnih stranih investitora.S.L.

Nezdovoljstvo već javno iskazali i SD i HGI

Dovođenje Ćeranić-Banjević iz Podgorice na čelo TO Tivat izazvalo je prvo nezadovoljstvo koalicionih partnera DPS u lokalnoj vlasti - SD i HGI čiji predstavnici u Izvršnom odboru TO Tivat nisu u petak željeli glasati, odnosno glasali su protiv njenog imenovanja za v.d. direktoricu, da bi se nezadovoljstvo najnovijim kadrovskim potezima Nenezića koja u djelo sprovodi Kusovac, pokazalo i na sjednicama mjesnih odbora DPS koje su održane tokom vikenda.

Bonus video: