Traže ko će sanirati jedan od najgorih puteva u državi

Put od Pljevalja prema Čajniču pun je rizika, sa velikim brojem krivina, rupa i ulegnuća na asfaltu
5570 pregleda 5 komentar(a)
Jedna od kritičnih dionica: Put Pljevlja-Čajniče, Foto: Goran Malidžan
Jedna od kritičnih dionica: Put Pljevlja-Čajniče, Foto: Goran Malidžan

Direkcija za saobraćaj krajem prošle godine raspisala je tender za izbor izvođača radova za rekonstrukciju dijela puta Pljevlja- Metaljka, u dužini od 19 kilometara.

U prvoj fazi radiće se dionica puta od Pljevalja do sela Krće, a procijenjena vrijednost radova je 12,6 miliona eura.

U drugoj fazi, koja nije predmet ovog tendera, radila bi se dionica put duga 18 kilometara od Krća do gradnice sa BiH, u selu Metaljka.

Rok završetka radova je 540 dana od dana uvođenja izvođača radova u posao.

Potpredsjednik Opštine Mervan Avdović nedavno je kazao da će rekonstrukcija puta najvjerovatnije početi na proljeće naredne godine. Put prema Čajniču je jedan od najgorih u državi sa velikim brojem krivina rupa i ulegnuća na asfaltu.

Posebno rizične tačke su na dionicama puta na prilazu mjestu Baljenovac, dijelu puta preko planine Kovač, kao i lokacije Karovića poljana i Metaljka.

Direktor Direkcije za saobraćaj Savo Parača nedavno je u odgovorima dostavljenim “Vijestima” saopštio da će se projekat rekonstrukcije raditi u dvije faze.

“Projekat podrazumijeva proširenje puta na dvije trake ukupne širine 6,6 metara i računskom brzinom od 50 kiloetara na čas. Projektom je predviđeno ublažavanje krivina”, naveo je Parača.

  • 540 dana od uvođenja izvođača radova u posao je rok završetka radova na dijelu puta Pljevlja- Metaljka (19 kilometara), koji će koštati 12,6 miliona

Bonus video: