Tri NVO u užem krugu za najbolji ekološki projekat

Predloženi projekti biće prezentovani sredinom decembra pred komisijom koju sačinjavaju dva predstavnika Pivare „i predstavnik Društva mladih ekologa Nikšić, prošlogodišnji pobjednik konkursa
109 pregleda 0 komentar(a)
Pivara Trebjesa, Foto: Ivan Petrušić
Pivara Trebjesa, Foto: Ivan Petrušić
Ažurirano: 07.12.2016. 13:50h

Projekti podgoričkih nevladinih organizacija „Biciklo.me“ i Crnogorsko društvo ekologa, te organizacije „Sjeverna zemlja-North Land“ iz Berana ušli su u uži izbor na konkursu za NVO, kojim Pivara „Trebjesa“ bira najbolji ekološki projekat koji će biti podržan sa deset hiljada eura.

Predloženi projekti biće prezentovani sredinom decembra pred komisijom koju sačinjavaju dva predstavnika Pivare „i predstavnik Društva mladih ekologa Nikšić, prošlogodišnji pobjednik konkursa.

„Biciklo.me“ predložila je projekat „VeloNik“ koji za cilj ima ohrabrivanje što većeg broja ljudi da počnu koristiti bicikl kao prevozno sredstvo u cilju smanjenja zagađenja, kao i izgradnju parkirališta za bicikla.

Crnogorsko društvo ekologa je konkurisalo sa projektom „Za nijansu čistije, za kapljicu bistrije! Sačuvajmo naše rijeke!“ koji se tiče informisanje javnosti o važnosti očuvanja prirode, kroz očuvanje vodenih tokova pitke vode i njenih stanovnika.

„Sjeverna zemlja – North Land“ predložila je projekat „Botanička bašta Velemun – Prokletije u malom“ kojim želi unaprijediti kapacitete pomenute botaničke bašte koja bi prerasla u edukativni centar zaštite prirode.

Na ovogodišnji, peti po redu, konkurs Pivare pristiglo je 20 predloga iz deset gradova Crne Gore. Najbolji ekološki projekat biće izabran tokom ovog mjeseca, a realizacija će početi 2017. godine.

„Kroz konkurs za izbor najboljeg NVO ekološkg projekta Pivara učestvuje u rješavanju važnih ekoloških pitanja lokalnih zajednica širom Crne Gore“, saopštili su iz „Trebjese“.

Bonus video: