Tudik se zahvalila Markoviću: Montenegro Airlines prevezao francuske državljane kući

Ambasadorka Francuske je istakla da je, u ovako teškom periodu kroz koji prolazimo, solidarnost potrebna, a da je solidarnost Crne Gore bila primjerena, te da su odnosi između dvije zemlje odlični.
4605 pregleda 2 komentar(a)
Sa aerodroma u Podgorici, Foto: Vlada Crne Gore
Sa aerodroma u Podgorici, Foto: Vlada Crne Gore
Ažurirano: 24.03.2020. 15:38h

Danas je iz Vlade Crne Gore saopšteno da se ambasadorka Francuske u Crnoj Gori, Kristin Tudik, zahvalila predsjedniku Vlade, Dušku Markoviću, na pomoći Crne Gore i nacionalne aviokompanije u prevozu francuskih državljana kući.

„U ime Francuske, u ime svojih sunarodnika i u svoje lično ime, željela bih da Vam se najsrdačnije zahvalim na pomoći koju su Vaša Vlada, Vaše državne službe i kompanija Montenegro Airlines pružile našim sugrađanima kako bi se vratili u Francusku“ – navodi se u pismu ambasadorke Tudik premijeru, Dušku Markoviću.

Ambasadorka u pismu izražava zahvalnost i ambasadoru Crne Gore u Parizu, Ivanu Ivaniševiću, na trudu i vremenu.

„U ovako teškom periodu kroz koji prolazimo solidarnost je potrebna, a solidarnost Crne Gore je bila primjerena. Ona još jednom potvrđuje, ako je to uopšte i potrebno, da su odnosi između naše dvije zemlje odlični“ – stoji u pismu ambasadorke predsjedniku Vlade, Dušku Markoviću.

Montenegro Airlines je juče, na letu za Pariz, odakle je dovezao naše državljane, prevezao iz Podgorice 46 državljana Francuske, saopšteno je iz Vladine službe za odnose sa javnošću.

Bonus video: