Tuzi: Lovci iz Malesije protestovali jer nemaju lovnu teritoriju

Na transparentima loaca vidjeli su se parole “Ne dijelite Malesiju!!!”, “I ja sam lovac”, “Čiji smo mi građani?” I ostale poruke, koje su aludirale na nacionalnu diskriminaciju stanovnika Malesije
58 pregleda 9 komentar(a)
Ažurirano: 20.02.2015. 20:13h

Stotinjak lovaca iz Malesije okupilo se danase ispred zgrade Gradske opštine Tuzi, gdje su uz muziku protestvovali jer nemaju lovnu teritoriju.

Na transparentima lovaca vidjeli su se parole “Ne dijelite Malesiju!!!”, “I ja sam lovac”, “Čiji smo mi građani?” I ostale poruke, koje su aludirale na nacionalnu diskriminaciju stanovnika Malesije.

Iz Ministasrtva poljoprivrede i ruralnog razvoja ranije je saopšteno da Lovačko društvo (LD) “Malesija” nije dobilo teritoriju jer se nijesu prijavili na konkurs za lovište “Podgorica 3” (Tuzi).

Potpredsjednik lovnog društva “Malesija” Safet Frljukčaj kazao je da se nijesu prijavili na tender, jer im je Ministarstvo ponudilo samo pola teritorije, koja, tvrdi, pripada Malesiji.

“Na velikom dijelu teritorije, koju su nam ponudili, zabranjen je lov, kao što je Suka i Nacionalni park 'Skadarsko jezero', dok su Zatrijebač, Korita i drugih mjesta gdje love naši ljudi, dodijeljeni lovcima 'Podgorice'”, kazao je Frljukčaj.

Protest su prisustvom podržali i odbornik u GO Tuzi Vaselj Siništaj, i poslanici u Parlamentu Crne Gore Nik Đeljošaj i Dritan Abazović.

Galerija

Bonus video: