Tuzi: Roditelj napao tuđe dijete u školi?

Nezvanični izvori tvrde da je roditelj jednog učenika ušao za vrijeme trajanja nastave u učionicu gdje se održavala nastava, nanio lakše tjelesne povrede đaku petog razreda i prijetio mu. Iz škole, međutim, demantuju da je dječak udaren ili povrijeđen
4557 pregleda 4 komentar(a)
Škola preduzela mjere protiv roditelja, Foto: Arhiva "Vijesti"
Škola preduzela mjere protiv roditelja, Foto: Arhiva "Vijesti"

Roditelji učenika petog razreda škole “Mahmut Lekić” u Tuzima navodno su pokrenuli postupak protiv te ustanove, jer je njihovo dijete maltretirano tokom nastave.

Nezvanični izvori tvrde da je roditelj jednog učenika ušao za vrijeme trajanja nastave u učionicu gdje se održavala nastava, nanio lakše tjelesne povrede đaku petog razreda i prijetio mu.

Iz škole, međutim, demantuju da je dječak udaren ili povrijeđen.

Sagovornici su “Vijestima” kazali da su roditelji učenika, prema njihovim saznanjima, pokrenuli postupak protiv škole i nastavnog osoblja koje nije postupilo kako treba, a o čemu je navodno obaviješteno i Ministarstvo prosvjete.

Direktor škole, Redžep Gjokaj, tvrdi da “nije bilo fizičke agresije” prema djetetu:

“Tačno je da je za vrijeme odmora jedan roditelj ušao u školu i revoltiran činjenicom da je, kako on cijeni, njegovo dijete bilo izloženo napadu nešto starijeg učenika, obratio se povišenim tonom i neprimjereno tom starijem učeniku”.

Gjokaj je rekao da je uprava odmah pozvala obje porodice na razgovor, koji je bio konstruktivan.

“Podrazumijeva se da je ovo izolovani slučaj, te da je škola zaključana za vrijeme časova, ali kako smo već rekli, događaj se desio tokom odmora”, kazao je Gjokaj. On je naglasio da se podrazumijeva i da je škola preduzela mjere prema roditelju koji se neprimjereno obratio njihovom đaku.

Bonus video: