U četvrtak počinje manifestacija "Ritmom bubnja"

Organizatori su najavili da će biti organizovan dvočasovni koncert bubnjarskog benda Dragoljuba Đuričića, od 18 do 20 sati na platou ispred Crnog jezera
60 pregleda 0 komentar(a)
Crna Gora, Lovćen, izložba, Foto: Sergii Morugin
Crna Gora, Lovćen, izložba, Foto: Sergii Morugin
Ažurirano: 03.08.2015. 14:13h

Nacionalni parkovi (NP) Crne Gore organizuju manifestaciju "Ritmom bubnja" u NP Durmitor i Lovćen u cilju promocije aktivnog odmora u tim zaštićenim područjima, a ulaznice će biti besplatne.

Manifestacija će se, kako je najavljeno iz PR službe NP Crne Gore, održati u četvrtak i petak.

U četvrtak će posjetioci NP Durmitor imati priliku da od 14 sati besplatno posjete taj Park, a od 15 sati da pješače stazom Tri jezera - Crno, Barno i Zmijinje, uz vodičku uslugu profesionalnih vodiča Planinarskog saveza Crne Gore.

Kako se navodi u saopštenju, posjetioci će moći besplatno da voze čamce i kajake na Crnom jezeru uz pomoć članova Kajakaškog kluba "Morača" iz Podgorice, kao i bicikle Parka novom crosscountry stazom Crno jezero-Barno jezero-Mlinski potok-Crno jezero, uz stručnu asistenciju članova Biciklističkog kluba "Tempo" iz Podgorice.

Park je za tu priliku, kako se dodaje, obezbjedio 20 bicikala i pozvao i ostale bicikliste da se priključe sa svojim dvotočkašima i uživaju u novoj ponudi.

„Takođe će Avanturistički park ponuditi svoje usluge po 50 odsto sniženim cijenama, dok će Caffe restoran „Crno jezero“ i „Crno jezero One“ odobriti 20 odsto popusta za sve posjetioce koji toga dana do 14 sati časova kupe ulaznicu u NP Durmitor“, kaže se u u saopštenju.

Organizatori su najavili da će biti organizovan dvočasovni koncert bubnjarskog benda Dragoljuba Đuričića, od 18 do 20 sati na platou ispred Crnog jezera i poručili su da će toga dana posjetioci sve dodatne infomacije o avanturističkoj ponudi Parka posjetioci moći da dobiju na Info-punktu Parka kod Crnog jezera.

U saopštenju se navodi da će u petak svi posjetioci NP Lovćen moći od 14 sati besplatno da posjete taj Park, a od 15 sati da voze svoje i bicikle Parka biciklističkom stazom od Ivanovih korita do Štirovnika, uz vodičku uslugu članova Planinarskog kluba „Kapetan Angel“.

Kako se dodaje, posjetioci će biti u prilici i da voze pet vozila "kvadrova" na Ivanovim koritima i da se prijave za vožnju džipovima od Ivanovih korita do Njeguša zahvaljujući TO „Explorer“ i napominjen se da je broj mjesta ograničen.

Od 15 sati i 30 minuta časova pješačiće, uz vodiče Planinarskog kluba „Kapetan Angel“, stazom Ivanova korita–Treštenik–katun Dolovi-Ivanova korita i, kako se navodi, imaće priliku da po sniženim cijenama od 40 odsto uživaju u turističkoj ponudi Avanturističkog parka.

Najmlađi će imati priliku da se igraju u novom dječjem igralištu i prođu novom Stazom za boso hodanje, a posjetioci će od 18 do 20 sati časova uživati u besplatnom koncertu Đuričića, na Ivanovim koritima kod Dječjeg odmarališta.

Sve dodatne informacije posjetioci će moći da dobiju na Info-punktu Centra za posjetioce na Ivanovim koritima.

„Ujedno molimo sve posjetioce da se prilikom posjete Parkovima, a posebno tokom ovih promotivnih dana, pridržavaju pravila unutrašnjeg reda u NP i odgovorno ponašaju prema ukupnim vrijednostima zaštićenih prirodnih područja Crne Gore“, zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: