U četvrtak svečana dodjela prestižne Veuve Clicquot Business Woman Award

Prestižna Veuve Clicquot Business Woman Award nagrada, osnovana je 1972. godine u čast izuzetnoj poslovnoj ženi Madame Clicquot, a svake godine dodjeljuje se uspješnim poslovnim ženama širom svijeta
308 pregleda 6 komentar(a)
Veuve Clicquot, Foto: Veuve Clicquot
Veuve Clicquot, Foto: Veuve Clicquot
Ažurirano: 26.10.2016. 07:29h

Proglašenje najuspješnije žene u Crnog Gori i svečana dodjela prestižne Veuve Clicquot Business Woman Award nagrade, održaće se 27. oktobra 2016. godine, u ekskluzivnom ambijentu hotela Hilton u Podgorici, po prvi put u našoj zemlji.

Prestižna Veuve Clicquot Business Woman Award nagrada, osnovana je 1972. godine u čast izuzetnoj poslovnoj ženi Madame Clicquot, a svake godine dodjeljuje se uspješnim poslovnim ženama širom svijeta.

Nagrada Veuve Clicquot svojevrsni je Oskar i priznanje svim snažnim damama koje krasi preduzetnički duh i hrabrost, kakva je odlikovala i izuzetnu Francuskinju. Madame Clicquot 1798. godine udala se za Françoisa Clicquota, uspješnog proizvođača šampanjca. Kad je ostala udovica u 27. godini, preuzela je poslovanje i postala je prva žena na čelu kompanije. Svoj moderan duh dokazala je 1810. proizvevši prvo vintage vino u regiji Champagne.

U Crnoj Gori, nominovane su izuzetne žene, koje su svojim radom, trudom i ambicijom u različitim područjima djelovanja napravile konkretan uspeh, te svojim primjerom podstiču i inspirišu mlađe generacije. Nominovane žene za ovu prestižnu nagradu su: Ivona Dabetić Jovović, Milena Đergović, Bojana Popović, Marina Banović Džuver i Zorica Mišković Pavićević. Odluku će donijeti tročlani žiri, u stručnom i kompetentnom sastavu.

Veuve Clicquot Business Woman Award održava se i regionalno (Hrvatska, Crna Gora, Srbija), a koncept nagrađivanja podrazumijeva da se finalistkinje zemalja učesnica okupe na finalnoj dodjeli i proglašenju, koje će se održati u Beogradu. Nakon toga, pobjednica će imati izvanrednu priliku da učestvuje na završnoj večeri u Francuskoj, u gradu Reims, zajedno sa pobjednicama svih zemalja u kojima se dodeljuje ova prestižna nagrada.

Organizator događaja je kompanija Energy Star International.

Ivona Dabetić Jovović (osnivačica agencije Vision event)

Ivona Dabetić Jovović je magistrirala ekonomiju na odsjeku međunarodni marketing. Osnivačica je i direktorica agencije Vision event, koja se bavi event managementom, marketingom i PR-om. Organizatorka je nekih od najznačajnijih biznis događaja u Cnoj Gori.

Osnivačica je i predsjednica NVO Brini o sebi, koja se bavi prevencijom karcinoma dojke kao i promocijom brige o sebi.

Suvlasnica je i direktorka firme Aliter Technologies Montenegro, koja posluje u ICT oblasti.

Moderatorka je i govornica na konferencijama, među kojima se ističe govor na CEO konfrenciji, u cilju motivacije i inspiracije studenata na putu ka uspjehu.

Članica je Upravnog odbora Asocijacije menadžera Crne Gore.

Jedna je od osnivačica i organizatorki regionalne Konvencije žena Zapadnog Balkana "Ona je tu", čija je osnovna ideja osnaživanje žena u društvu, a koja je okupila najuticajnije žene iz zemlje, regiona i svijeta, uključujući i nobelovku Širin Ebadi.

Posebno uživa u ulozi mame šestogodišnjem Savi.

Milena Đergović (direktorka MM Production Montenegro)

Milena Đergović je izvršna direktorica jedne od vodećih producentskih kuća u regionu - MM Production Montenegro, koja se proslavila hit serijom „Budva, na pjenu od mora“.

Milena je višegodišnja organizatorka/domaćica donatorskih večeri za pomoć žrtvama porodičnog nasilja iz Sigurne ženske kuće, kao i inicijatorka i promoterka humanitarnih akcija za prikupljanje novca za bolesnu djecu u šoping molu Delta City.

Bila je i zaštitno lice kampanje za borbu protiv raka dojke Lijepa si, kao i domaćin programa svjetskog pokreta *Milijarda ustaje*, za dizanje glasa protiv nasilja nad ženama.

Prije dvije godine osnovala je NVO Princeza Jelena i otvorila prvi besplatni Dnevni boravak za djecu socijalno ugroženih roditelja u Crnoj Gori. NVO Princeza Jelena sklonila je nekoliko puta porodice sa ulice i prihvatila ih u svoje prostorije, dok im ne bi obezbijedili uslove za samostalni život. Tradicionalnim donatorskim zabavama, prikuplja se novac za održavanje boravka.

Milena Đergović je proglašena od strane magazina Gracija za jednu od 12 ličnosti javnog i kulturnog života Crne Gore koje su obilježile 2015. godinu, zbog humanitarnog angažovanja.

Bojana Popović (reprezentativka Crne Gore u rukometu)

Bojana Popović je jedna od najtrofejnijih rukometašica svih vremena. Osvojila je 6 titula u EHF Ligi šampiona. Ima 12 osvojenih nacionalnih prvenstava u SR Jugoslaviji, Danskoj i Crnoj Gori.

Osvojila je bronzu na Svetskom Prvenstvu 2011. godine u dresu SR Jugoslavije. Osvojila je srebro na OI u Londonu 2012. godine sa reprezentacijom Crne Gore.

Igrala je uspješno u Podgoričkoj Budućnosti, u Danskom RK Slagelsu i RK Viborgu. Nakon povratka u RK Budućnost iz Podgorice, osvojila je titulu EHF Lige šampiona, svoju šestu, a prvu u dresu podgoričkog kluba.

Nakon što se ostvarila kao majka i poslije par godina pauze od rukometa, ponovo je član reprezentacije Crne Gore i predvodi svoje saigračice na OI u Riu ove godine.

Marina Banović Džuver (modna dizajnerka)

Marina Banović Džuver je modna dizajnerka koji živi i radi u Crnoj Gori. Diplomirala je modni dizajn u Beogradu, Srbiji. Izlagala je u zemlji i inostranstvu.

Najznačajniji modni događaji na kojima je prikazala svoj rad su AltaRoma Altamoda, Italia, Internacinalne smotre mode Kotor, Zagreb Fashion Week, Hrvatska, Solun Fashion Week, Grčka, Miami Fashion Week, SAD.

Dugogodišnja je saradnica na izradi uniformi za nacionalnu reprezentaciju sportista Crne Gore na Olimpijskim igrama, kao i na uniformama policije Crne Gore.

Radi kao redovna profesorica na odsjeku tekstilnih predmeta u Podgorici.

Zorica Mišković Pavićević(direktorka šoping mola Delta City, Podgorica)

Zorica Mišković Pavićević je direktorica šoping mola Delta City u Podgorici. Punih 8 godina šoping mol Delta City je omiljeno i najposjećenije mjesto u Podgorici.

Delta City ima preko 80 zakupaca, i preko 1000 zaposlenih.

Ona je kreatorka mnogih humanitarnih akcija, koje su se odvijale baš u šoping molu Delta City.

Kreatorka je tradicionalnog bazara u organizaciji Međunarodnog kluba žena, i sva sredstva prikupljena sa navedenog bazara, namijenjena su u humanitarne svrhe.

Zorica je takođe potpresjednica IWC-a, Međunardnog kluba žena.

(Promo sadržaj)