U Kolašinu održana manifestacija Bjelasica Ultra Trail - Vijesti.me
UČESTVOVALO 135 TAKMIČARA

U Kolašinu održana manifestacija Bjelasica Ultra Trail

Organizatori su saopštili da su 110 takmičara i takičarki započeli i završili trku u zadatom roku i prošli sve kontrolne tačke, kao i da je i 106 djece učestvovalo na Kids Trail-u

Sa manifestacije
Sa manifestacije (Foto: Vedran Vujisić)

Bjelasica Ultra Trail, manifestacija , koja je prvi put održana u Kolašinu, okupila je oko 135 tamičara iz 10-ak zemalja. Oni su učestvovali u tri trke, od kojih je najzatjevnija bila Veliki medvjed, duga 58 km . Pobjednik te trke, u muškoj kategoriji, je Daniel Krstulović Opara iz Hrvatska ( klub HPD Mosor Sikire), koji je stazu pretrčao za nešto više od sedam sati i 16 minuta. U ženskoj kategoriji u trci Veliki medvjed trijumfovala je Alexandra Zakharova iz Crna Gora, kojoj je bilo potebno 10 sati i 40 minuta da stigne do cilja. Drugo, odnosno treće mjesto,  u muškoj kategoriji zauzeli su  Dejan Mijatović iz Srbije i Crnogorac Slavko Mrdak.ž

Druga među ženama bila je Emilija Josipović iz Srbije. Ostale takmičarke nijesu uspjele da završe najzahtjevniju trku ili su bile diskfalifikovane.  

U oviru trke  Mali medvjed, stazu dugu 37 km, najbrže, za nešto kraće od tri sata i 47 minuta,  prešao je Francuz Bernar Jerome. Drugi je bio Boban Lukić iz Srbije, a treći Rus  Kiril Černorotov. Među ženama, u toj trci, najbrža je bila Hrvatica  Zrinka Deur Šarić, kojoj je trebalo nešto više od četiri sata I 55 minuta da stigne do cilja. Drugo i treće mjesto zeuzele su Ruskinja Olga Kot i Maja Miloavljević iz Bosne i Hercegovine (BiH).  

U muškoj kategoriji,  trku Family Trail najbrže su završili tri takmičara iz Crne Gore - Slavoljub Miladinović, Igor Tapušković i Slavomir Božović. Mađu ženama, u toj trcim dugoj devet kilometara, najbolje su bile, takođe, domaće takmičarke Rada Miladinovič, Jana Dožić i Sneža Janković.  

Organizatori su saopštili da su 110 takmičara i takičarki započeli i završili trku u zadatom roku i prošli sve kontrolne tačke, kao i da je  i 106 djece  učestvovalo na Kids Trail-u.

Manifestaciju je organizovala  NVO "Novi početak", uz podršku kolašinske I opština Budava I Bar,  Turističke organizacije, Društva prijatelja Kolašina,  JP za nacionalne parkove Crne Gore, Crnogorskog  olimpijski komitet, Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja I nekoliko preuzeća.  


Vidi sve komentare