U parku osvanuo nadgrobni spomenik Pljevljima

Okupljeni građani su kazali da su spomenik postavili aktivisti NVO organizacije “Breznica”
202 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 10.06.2011. 15:35h

U parku u centru grada, pored prekopane zemlje, spremljene za sadnju cvijeća, neko je postavio ploču od stiropora u obliku nadgrobnog spomenika, ali je nakon par sati ploča uklonjena.

Na spomeniku je ispisano na latinskom „Pljevlja A.D. MMXI APLAUDITE CUVIES, odnosno godina smrti Pljevalja i „Narode aplaudirajte im“.

Ovaj neobičan spomenik koji zajedno sa prekopanom zemljom izgleda kao džinovski grob privukao je pažnju brojnih Pljevljaka.

“Breznica” je jedna od rijetkih NVO koja na neobičan način iskazuje protest

Okupljeni građani su kazali da su spomenik postavili aktivisti NVO organizacije “Breznica”, ali izvršni direktor te NVO Milorad Mitrović nije želio da potvrdi niti demantuje tu informaciju. Rekao je da će se o tome izjasniti narednih dana.

Visio sa mosta iznad Tare

“Breznica” je jedna od rijetkih NVO koja na neobičan način iskazuje protest i neslaganje sa nekim od aktivnosti i mjera koje preduzimaju lokalna i republička vlast.

Mitrović je u vrijeme akcije “Neću baru, hoću Taru” u znak protesta protiv najavljivanog potapanja Tare visio na mostu na Tari, vezan konopcima.

Često se njihovi aktivisti pojave na konferencijama za medije sa gas maskama na glavi

“Breznica” svake godine na dan kada je Crna Gora proglašena ekološkom državom štampa smrtovnicu Pljevljima i na taj način pokazuje svoje neslaganje sa uništavanjem životne sredine.

Često se njihovi aktivisti pojave na konferencijama za medije sa gas maskama na glavi, a u nekoliko navrata izveli su performans kada su crnim maramama vezivali oči narodnim herojima i prvoborcima, čije se biste nalaze u pljevaljskim parkovima, “kako ne bi gledali današnju sramotu koja je daleko od one za koju su se borili”.

Galerija

Bonus video: