U Rožajama pred izbore fali radnika

Lokalna vlast je sa Ministarstvom finansija potpisala ugovor o reprogramu dugova na osnovu kojeg se obavezalo da neće biti novih zapošljavanja, već otpuštanja
69 pregleda 12 komentar(a)
Rožaje grad, Foto: Aida Skorupan
Rožaje grad, Foto: Aida Skorupan
Ažurirano: 07.09.2016. 19:09h

U jeku predizborih aktivnosti rožajska uprava raspisala je osam konkursa za prijem u radni odnos na određeno i neodređeno vrijeme.

Posljednjih dana zaposleno je najmanje šest osoba, a konkursi za ta radna mjesta nijesu objavljeni na sajtu Zavoda zapošljavanje u posljednjih mjesec i po.

Prema evidneciji Zavoda, 27. avgusta su raspisana dva konkursa - u Sekretarijatu za finansije traže ekonomistu na neodređeno radno vrijeme, a u Komunalnom preduzeću električara, volontera na određeno vrijeme.

Nešto ranije objavljeni su oglasi Ski-centra "Hajla" za radna mjesta barmena, tehničara za održavanje mehanike, referenta nabavke, savjetnika za analitičke poslove, konobara i vozača - kurira. U Službi zaštite i spasavanja prije nekoliko dana primljena su tri radnika na neodređeno vrijeme.

Iz uprave Službe tvrde su konkursi za ta radna mjesta objavljeni ranije, ali ih na sajtu Zavoda za zapošljavanje u posljednjih mjesec i po - nema.

Raspisanih oglasa nema ni za Komunalnu policiju u kojoj su nedavno počela da rade tri radnika.

Nakon promjene vlasti u Rožajama u septembru 2014. godine, otpušteno je više od 30 ljudi - DPS kadra.

Iz Bošnjačke stranke, koja je na vlasti, su u prethodne dvije godine govorili da su ti radnici otpušteni jer su ili primljeni bez konkursa, ili su im rješenja uručena dva mjeseca prije i mjesec poslije izbora.

Lokalno rukovodstvo je tokom posljednjeg kvartala prošle godine sa Ministarstvom finansija potpisalo ugovor o reprogramu dugova na osnovu kojeg se obavezalo da neće biti novih zapošljavanja, te da će do kraja 2016. otpusti 20 odsto zaposlenih u lokalnoj administraciji.

Bonus video: