U utorak konkurs za upis na doktorske studije, 72 mjesta

Upis je na konkurentskoj osnovi, u skladu sa prosječnom ocjenom na prethodnom nivou studija, nakon sprovedenog postupka rangiranja
536 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Luka Zeković
Ilustracija, Foto: Luka Zeković

Konkurs za upis na doktorske studije Univerziteta Crne Gore (UCG), u drugom roku, u akademskoj 2019/20. godini, za 72 mjesta, biće raspisan sjutra.

Predsjednik Centra za doktorske studije UCG Predrag Miranović kazao je da će konkursom biti raspisano preostalih 72 mjesta na studijskim programima organizacionih jedinica, koja nisu popunjena u prvom roku.

Pravo prijave na konkurs imaju kandidati koji su stekli diplomu akademskog naziva magistra iz odgovarajuće oblasti nauka/umjetnosti, odnosno akademsku diplomu regulisanih profesija nakon stečenih najmanje 300 ECTS kredita.

"Visina naknade za studiranje za studente koji upišu doktorske studije u ovoj studijskoj godini iznosi hiljadu eura po semestru, za sve studijske programe, a na osnovu Odluke Upravnog odbora UCG", kazao je Miranović.

Upis je na konkurentskoj osnovi, u skladu sa prosječnom ocjenom na prethodnom nivou studija, nakon sprovedenog postupka rangiranja.

Bonus video: