Učenici podgoričke Gimnazije u Austriji na međunarodnom turniru

Gimnazija će se takmičiti u A kategoriji (godište 1994. i 1995) i prvu utakmicu će odigrati u petak
131 pregleda 0 komentar(a)
Gimnazija, Foto: Arhiva "Vijesti"
Gimnazija, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 26.07.2011. 16:25h

Dvadeset učenika prvog i drugog razreda Gimnazije „Slobodan Škerović” učestvovaće od 29. jula do prvog avgusta na međunarodnom fudbalskom turniru u Austriji.

Gimnazija je poziv za učešće dobila od sportskog Udruženja iz Gaflenza, a na takmičenju će pored naših predstavnika učestvovati škole iz Austrije, Letonije, Luksemburga, Češke i Islanda.

Direktor Gimnazije Radiša Šćekić kazao je da će učešće na pomenutom turniru biti značajno za učenike.

" Naša škola već godinama stavlja akcenat na vannastavne aktivnosti. Sve predmete koje učenici pohađaju će, prije ili kasnije, naučiti, ali će njihovo druženje sa vršnjacima iz različitih zemalja i škola biti veoma pozitivno" rekao je Šćekić, dodajući da će učenici najvjerovatnije posjetiti Beč i biti gosti naše ambasade.

Direktor škole je istakao da su poziv za takmičenje dobili i prošle godine, ali da nijesu mogli učestvovati zbog nedostatka finansijskih sredstava.

Roditelji su kazali novinarima da su veoma ponosni na svoju djecu i da očekuju dobre rezultate na takmičenju.

Nenad Marojević je kazao da mu je veoma drago što će se njegov sin takmičiti u Austriji, ističući da je takmičenje značajno, jer će učenici steći nova iskustva i upoznati se sa vršnjacima iz drugih zemalja.

" Drago mi je što je moj sin dio ekipe i što predstavlja školu, državu i prije svega, samog sebe. Smatram da se kroz sport razvija i ličnost i da je veoma važan vaspitni potencijal, jer se kroz naporne treninge shvata da se do svega u životu dolazi kroz neka odricanja i tako razvija pozitivan duh" kazala je roditelj Jelena Đikanović.

Smještaj za učenike je obezbijedio domaćin takmičenja, a troškove prevoza i participacije snosi Ministarstvo prosvjete i sporta, Ministarstvo odbrane i prijatelji Gimnazije.

Nadmeću se u A kategoriji

Gimnazija će se takmičiti u A kategoriji (godište 1994. i 1995) i prvu utakmicu će odigrati u petak, u Vajdhofenu sa predstavnicima škole sa Islanda.

Školu će predstavljati učenici Aleksandar Milošević, Aleksa Ilić, Luka Gazivoda, Martin Đikanović, Lav Lopičić, Filip Dragović, Jovan Šofranac, Vuk Đokić, Miloš Jovović.

Boje naše zemlje braniće i Anđeo Drobnjak, Danilo Zekić, Milivoje Šestović, Žarko Jovanović, Filip Šaranović, Goran Čabarkapa, Milovan Marojević, Jovan Ćuković i Lazar Vujović.

Sa učenicima će na put ići i profesori fizičkog vaspitanja Filip Jovićević i Luka Velimirović.

Bonus video: