UCG prvi put na prestižnom rangiranju svjetskih univerziteta - Vijesti.me
RANG LISTA "TIMES HIGHER EDUCATION"

UCG prvi put na prestižnom rangiranju svjetskih univerziteta

Univerzitet Crne Gore je svrstan u kategoriju 1001+ u kojoj se nalaze univerziteti rangirani između 1001. i 1396. pozicije

UCG
UCG

U danas objavljenom rangiranju najboljih svjetskih univerziteta (World University Ranking) za 2020. godinu, koje vrši Times Higher Education (THE), prvi put se našao među 1396 najboljih svjetskih univerziteta našao i Univerzitet Crne Gore (UCG).

"Times Higher Education rangiranje predstavlja jedno od najznačajnijih rangiranja univerziteta u svijetu, a za osnov rangiranja uzima 13 indikatora koji daju sveobuhvatnu i izbalansiranu sliku pozicioniranja univerziteta na polju pet univerzitetskih misija: nastava, istraživanje, međunarodna prepoznatljivost, citiranost i prihodi od privrede", navodi se u saopštenju UCG.

Univerzitet Crne Gore je svrstan u kategoriju 1001+ u kojoj se nalaze univerziteti rangirani između 1001. i 1396. pozicije. 

"Univerzitet Crne Gore je postigao najbolje rezultate u kategorijama međunarodna prepoznatljivost (gdje se nalazi u prvoj polovini svih rangiranih univerziteta) i citiranost", navode iz Univerziteta.

Kada su u pitanju zemlje regiona, u istoj kategoriji kao i UCG nalazi se Sveučilište u Zagrebu. U kategoriji 601-800 nalaze se univerziteti u Splitu i Ljubljani, dok je univerzitet u Mariboru u kategoriji 801-1000.

Univerzitet u Oksfordu proglašen je najboljim već četvrtu godinu zaredom, na drugom mjestu nalazi se američki Kalifornijski tehnološki institut, dok je na trećem mjestu Kembridž.


Vidi sve komentare