Upornost se isplati: Škola šalje prevoz za Todoroviće

“Nadao sam se obećanjima da će škola u Jasenovom Polju biti rekonstruisana i da će moja djeca učiti tamo gdje sam i ja učio, ali ništa od toga. Pitam se šta bi bilo da nemam auto, da li to znači da moja djeca ne bi pohađala školu jer prigradski prevoz ne postoji”
166 pregleda 19 komentar(a)
Dragan Todorović, Foto: Svetlana Mandić
Dragan Todorović, Foto: Svetlana Mandić
Ažurirano: 16.03.2016. 06:42h

Dragan Todorović iz nikšićkog Jasenova Polja, rekao je da će njegova djeca ponovo početi da idu na nastavu, nakon što su ga iz Osnovne škole „Ivan Vušović“ na Vidrovanu juče zvali i saopštili da će obezbijediti prevoz za Nikolinu i Petra.

On je ranije rekao da nije u mogućnosti da svaki dan mališane vodi u sedam kilometara udaljenu obrazovnu ustanovu, da im pripada obećavani prevoz do škole, ali da to pitanje nije riješeno ni nakon sedam mjeseci.

Ponovio je da je rekonstrukcija škole u tom selu godinama obećavana, ali da se to nije dogodilo.

Objekat područnog odjeljenja škole na Jasenovom Polju zatvoren je prije desetak godina, a zbog nebrige zgrada je propala.

“Nadao sam se obećanjima da će škola u Jasenovom Polju biti rekonstruisana i da će moja djeca učiti tamo gdje sam i ja učio, ali ništa od toga. Pitam se šta bi bilo da nemam auto, da li to znači da moja djeca ne bi pohađala školu jer prigradski prevoz ne postoji”, kazao je Todorović, prije nego su iz škole najavili da će obezbijediti prevoz.

On je tada rekao da od septembra svakodnevno pređe po 28 kilometara vozeći djecu do škole i nazad i da, osim novčanog izdatka, problem predstavlja i to što mora tada prekinuti obaveze na imanju iako njegova osmočlana porodica živi od stočarstva.

Bonus video: