Uprava nadležna samo za 380 metara zaobilaznice u Beranama

"Uprava javnih radova je, nakon sprovedenog tenderskog postupka, za izvođača angažovala preduzeće “Toškovići” doo, koje je radove na potezu od Parka šest do Mosta Nika Strugara završilo krajem prošle godine..."
589 pregleda 1 komentar(a)
Dio zaobilaznice u Beranama, Foto: Tufik Softić
Dio zaobilaznice u Beranama, Foto: Tufik Softić

Nadležnost Uprave javnih radova bila je dio zaobilaznice u Beranama u dužini od 380 metara, čija je izgradnja sprovedena u skladu sa projektnom dokumentacijom i građevinskom dozvolom, koju je obezbijedila Opština.

To se navodi u objašnjenju Uprave, bivše Direkcije za javne radove, na navode iz teksta “Zaobilaznica kojom se ništa ne obilazi”, objavljenog 4. februara, o dijelu zaobilaznice koja se gradi uz postojeću, a za koju nije urađen tehnički prijem, pa samim tim još nema upotrebnu dozvolu.

“Uprava javnih radova je, nakon sprovedenog tenderskog postupka, za izvođača angažovala preduzeće “Toškovići” doo, koje je radove na potezu od Parka šest do Mosta Nika Strugara završilo krajem prošle godine. U izgradnju saobraćajnice sa atmosferskom kanalizacijom, uključujući i kružni tok, uloženo je 290.000 eura, a za stručni nadzor zadužen je Institut za građevinarstvo Podgorica. Procedura tehničkog pregleda nije mogla biti započeta odmah po završetku radova, zbog nepovoljnih vremenskih prilika na tom području, tako da će taj dio posla biti završen čim vrijeme dozvoli.

Posebno naglašavamo da izgradnjom dionice od 380 metara i povezivanjem prethodno završenog dijela sa Mostom Nika Strugara, ova saobraćajnica dodatno dobija na značaju, jer izmješta saobraćaj iz centralnog dijela grada i omogućava kvalitetniju putnu komunikaciju sa naseljima na drugoj obali Lima”, saopštili su iz Uprave

Bonus video: