Veselin Vučković ćuti o napadima na novinare

Iako je još prije dva mjeseca predsjednik Odbora Mevludin Nuhodžić (DPS) uputio dopis vršiocu dužnosti VDT-a Veselinu Vučkoviću, odgovor nije stigao
77 pregleda 1 komentar(a)
Veselin Vučković, Foto: Arhiva Vijesti
Veselin Vučković, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 18.03.2014. 21:11h

Vrhovno državno tužilaštvo još nije dostavilo skupštinskom Odboru za bezbjednost izjašnjenje povodom inicijative Sindikata medija za kontrolno saslušanje rukovodilaca tužilaštva, ANB i MUP-a povodom učestalih i nerazjašnjenih napada na novinare.

Iako je još prije dva mjeseca predsjednik Odbora Mevludin Nuhodžić (DPS) uputio dopis vršiocu dužnosti VDT-a Veselinu Vučkoviću, odgovor nije stigao.

Direktor ANB-a Boro Vučinić i ministar Raško Konjević odgovorili su ranije na zahtjev Odbora i prihvatili da dođu, koji će biti održan nakon odgovora VDT-a.

Sindikat medija Crne Gore je još sredinom januara, nakon bombaškog napada na "Vijesti" i prebijanja novinarke “Dana” Lidije Nikčević, tražio kontrolno saslušanje čelnika državnih institucija u čijoj ingerenciji su podaci koji mogu ukazati na to zbog čega napadi na medije i novinare još nijesu razjašnjeni, uključujući ubistvo urednika "Dana" Duška Jovanovića od prije deset godina.

Odbor je ranije održao kontrolno saslušanje u vezi sa slučajem ubistva Jovanovića, a Nuhodžić je tada kazao da su od Vučkovića, Konjevića i Vučinića dobili informacije šta je preduzeto u tom slučaju.

"Obavezali smo se da ćemo pratiti nastavak svih aktivnosti koje doprinose rasvjetljavanju tog ubistva, sa posebnim osvrtom na efikasnost preduzetih radnji“, rekao je on.

Bonus video: