Villa Geba - sakriveno parče raja na Svetom Stefanu - Vijesti.me
CRNA GORA BOGATIJA ZA JOŠ JEDAN HOTEL PREMIUM KLASE

Villa Geba - sakriveno parče raja na Svetom Stefanu

Sa otvaranja
Sa otvaranja (Foto: Villa Geba)

"Villa Geba", novi butik hotel premium kvaliteta i sa 5 zvjezdica otvoren je na Svetom Stefanu. 

Brojnim zvanicama iz crnogorskog javnog života, kao i gostima iz inostrantsva, predstavljen je ovaj jedinstveni hotel, na najljepšoj mogućoj mediteranskoj lokaciji, između plavog neba i divljeg pejzaža. 

Otvaranju je prisustvovao i ministar održivog razvoja i turizma Pavle Radulović, koji je istakao da su upravo premium butik hoteli ono što je budućnost područja kao što je Sveti Stefan.  

Zvanice su uživale u izboru elektronske muzike didžej dvojca The Doppelganger, koji su poznati po brojnim nastupima, između ostalog i na Kanskom filmskom festivalu i Balu ruža u Monaku.

Umjetnik Torik Ablak – Toxic, koji je još sa 13 godina postao član čuvene Tag Master Killers Njujorške street art družine, poklonio je jednu svoju umjetninu za aukciju, a prikupljena sredstva ići će u humanitarne svrhe, djeci u Dječijem domu "Mladost" u Bijeloj.  

Kultovi boginja iz raznih kultura bili su inspiracija za dizajn Villa Gebe, te se apartmani dobili antičke nazive: Selma, Elena, Harmonija i sl. Maksima Karla Lagerfilda, da "ništa nije modernije od antike", savršeno opisuje ovaj butik hotel. 

Inače, Villa Geba u ponudi ima osam tematskih apartmana, veličine od 80 do 120 kvadratnih metara, koji su dizajnirani kao svijet za sebe. Vodilo se računa o najsitinijim detaljima, od balansa energije, do grčkih i orijentalnih motiva, od tradicionalno, pa do savremeno miniminalistički opremljenih apartmana.

Šefica kuhinje u restoranu Muse, Olivia Meli, sarađivala je sa francuskim velikanima: Joelom Robuchonom, Gui Martinom i Emmanuelom Renautom, od kojih svi imaju nekoliko Michelinovih zvijezda. Meli inovira kreiranje svakog jela prema inspiraciji i zahtjevima njenih gostiju. 

Njen moto: jednostavna prefinjena kuhinja, tako da se za svačiji ukus može priuštiti uživanje. 

A za svaku maštu postoji muse (inspiracija). U Villi Geba inspiracija su njeni gosti. Restoran Muse nudi atmosferu šik pariškog bistroa. U jelovniku, bistro-gastronomija upotpunjena je velikim izborom izuzetnih vina. Mašta gostiju može zaista biti izbirljiva, usred elegantnog dekora, francuskog savoira-faire, lokalnih proizvoda i 24h servisa.

Valérie Mansis, izvršna direktorica Villa Gebe uvjerena je u uspjeh. Navodi je da je u ovaj butik hotel investirano 18 miliona eura, te da će sa ovim konceptom ponude nastaviti i u drugim zemljama.