Vlahoviću ne daju da komanduje

Popović rekao da je v.d. komandira inspekcija zabranila rad i da zato u prostorije službe može da dođe samo kao stranka
161 pregleda 3 komentar(a)
Vuksan Popović, Foto: Dragana Šćepanović
Vuksan Popović, Foto: Dragana Šćepanović
Ažurirano: 08.04.2016. 19:02h

Predsjednik sindikalne organizacije kolašinske Službe zaštite i spasavanja Vuksan Popović prijavio je juče v.d. komandira te službe Miloša Vlahovića kolašinskoj policiji “zbog ometanja radnih aktivnosti”.

Do konflikta je došlo nakon što se Vlahović vratio sa godišnjeg odmora, a prema mišljenju prvog čovjeka sindikata - nije trebalo više ni da dolazi na posao.

Popović je podsjetio da je v.d. komandira Upravna inspekcija u februaru zabranila rad i da zato u prostorije službe može da dođe samo kao stranka, ali ne i da komanduje.

Rekao je da su inspektori konstatovali da Vlahović nema položen stručni ispit za rad u državnim organima, kao ni pet godina radnog iskustva na poslovima zaštite i spašavanja.

Upravna inspekcija tada je utvrdila i da “Vlahović nema dokaza o radnom iskustvu na rukovodećim poslovima i poslovima koji zahtijevaju samostalnost u radu, niti ima položen stručni ispit za vršenje poslova rukovođenja službom zaštite”.

“Poslije svega, predsjednica Opštine Željka Vuksanović ga je poslala na odmor. U međuvremenu je nezakonito položio stručni ispit, za što ću da podnesem krivičnu prijavu, raspisan je konkurs za to mjesto, a on se pojavljuje da komanduje, bez ikavog osnova. Provocira nas svojim naređenjima, remeti radnu atmosferu, a za mene je on obična stranka, dok Upravna inspekcija ne kaže drugačije”, kazao je Popović.

Vlahović je juče rekao da ne želi da komentariše situaciju u službi na čijem je čelu, niti stav predsjednika sindikata.

Kako je “Vijestima” kazala Vuksanovićeva, otklonjene su sve nepravilnosti koje je Upravna inspekcija konstatovala, a koje su bile smetnja da Vlahović obavlja funkciju v.d. komandira.

“Takođe, raspisan je i konkurs za komandira Službe zaštite i spasavanja”, rekla je ona.

Radnici Centra za kulturu nijesu zadovoljni visinom otpremnina

Radnici Centra za kulturu nijesu zadovoljni otpremninom od 7.000 eura, koja im je ponuđena za sporazuman raskid radnog odnosa.

To je juče kazao predsjednik sindikalne organizacije te ustanove Vasko Bulatović, nakon sastanaka sa predsjednicom Opštine.

Tvrdi da su otpremnine za njegove kolege trebalo da budu jednake onima koje su ponuđene zaposlenima u lokalnoj upravi.

“Centar se finansira 100 odsto iz budžeta Opštine, pa je logično da nam i otpremnine budu jednake. Vuksanovićeva nije prihvatila naš zahtjev za produženje roka prijavljivanja za sporazuman raskid radnog odnosa. U Centru će od 35 radnika ostati samo sedam ili osam”, rekao je Bulatović.

Nakon sprovedene sistematizacije, u Centru za kulturu trebalo bi da ostanu, osim direktora, po dvoje zaposlenih u KUD-u i biblioteci, a osim njih ostaće još na radnim mjestima i kustos u Zavičajnom muzeju, scenski radnik, čistačica i ložač. Računovodstveni poslovi te ustanove, kako je planirano, biće obavljani u Opštini.

Bonus video: