Vojska Crne Gore počinje probijanje i nasipanje puta Kosanica-Bobovo-Glibaći

"Stavljanje ove trase puta u punu funkciju imaće višestruki značaj, kako u doprinosu kvalitetnijoj i bezbjednijoj putnoj mreži u Crnoj Gori i Pljevljima, tako i valorizovanju poljoprivrednih i turističkih potenicijala područja Ljubišnje...”, navodi se u saopštenju iz kabineta predsjednika Oštine Pljevja Igora Golubovića
3634 pregleda 2 komentar(a)
Put Kosanica-Bobovo-Glibaći, Foto: Goran Malidžan
Put Kosanica-Bobovo-Glibaći, Foto: Goran Malidžan

Vojska Crne Gore počeće u junu probijanje i nasipanje trase puta Kosanica- Glibaći-Bobovo u dužini od oko 30 kilometara.

To je dogovoreno na sastanku predsjednika Opštine Pljevlja Igora Golubovića, ministra odbrane Crne Gore Predraga Boškovića.

Sastanku su prisustvovao i načelnik Generalštaba Vojske Crne Gore brigadni generala Dragutin Dakić i izvršni direktor Rudnika uglja Slavoljub Popadić.

Iz Opštine je saopšteno da će Vojska raditi na proširenju, proboju i nasipanju puta.

Prva projektna dokumentacija na izgradnji pomenutog putnog pravca Kosanica-Glibaći-Bobovo-Meštrevac (Granica sa BiH prema Foči) uradio je još 1984. godine Put Inženjering, a proboj puta je radila tadašnja JNA u saradnji sa Rudnikom uglja i pljevaljskom lokalnom samoupravom.

Kompletan projekat putnog pravca Kosanica-Glibaći-Bobovo urađen i revidovan 2009. godine.

"Stavljanje ove trase puta u punu funkciju imaće višestruki značaj, kako u doprinosu kvalitetnijoj i bezbjednijoj putnoj mreži u Crnoj Gori i Pljevljima, tako i valorizovanju poljoprivrednih i turističkih potenicijala područja Ljubišnje, kanjona Drage, ali i boljoj povezanosti mještana ovih područja sa svim putnim pravcima u pljevaljskoj opštini i cijeloj Crnoj Gori”, navodi se u saopštenju iz kabineta predsjednika Oštine Pljevja Igora Golubovića koji je sa Boškovićem, Dakićem i Popadićem obišao dionicu puta koja će se raditi.

Bonus video: