Vozovi spori zbog neznanja i loše pruge: Lokalni za dva dana kasnili skoro devet sati

Samo od Zete do Golubovaca su, navodi Dragojević, tri neispravna pružna prelaza
106 pregleda 6 komentar(a)
voz, željeznica, Foto: Ivan Petrušić
voz, željeznica, Foto: Ivan Petrušić
Ažurirano: 26.04.2017. 16:38h

Ukupno 40 smetnji registrovano je u stanicama i ukrsnicama na željezničkim prugama od Bijelog Polja do Bara, što znatno utiče na dodatno kašnjenje vozova, upozorio je Milisav Dragojević, predsjednik NVO Centar za željeznička istraživanja, povodom svakodnevnog kašnjenja lokalnih i međunarodnih vozova. On je izračunao da je 20. i 21. aprila ukupno kašnjenje lokalnih vozova iznosilo 528 minuta, dok su dva međunarodna kasnila 92 minuta.

Od Zete do Golubovaca su, navodi, tri neispravna pružna prelaza, ali i da svaki voz na relaciji od Bara do Bijelog Polja zbog radova na prugama produžava vožnju za 24,5 minuta.On navodi da su ta pitanja u nadležnosti Željezničke infrastrukture Crne Gore (ŽPCG) i da na njih Željeznički prevoz Crne Gore (ŽPCG) ne može da utiče.

“Posebno je uočeno veliko zakašnjenje vozova na relaciji Nikšić-Bar-Nikšić koje je uzrokovano, pored nezadovoljavajućeg stanja infrastrukture, propustima menadžmenta ŽPCG...”, piše u saopštenju Centra koje je Dragojević potpisao.

Navodi se da takvo stanje utiče na povećanje broja kvarova vozova i ima negativan uticaj na psihofizičko naprezanje mašinovođa, što može da ima za posljedicu zamor i greške u radu.

Bonus video: