Vrhovni sud: Kadija nezakonito smijenjena

"Ova presuda je potvrda da sam govorila istinu onoga dana kad su me smjenjivali, a i prije toga da nijesam lopov, da nijesam korumpirana i da nijesam nanijela štetu RTCG-u", kazala je Andrijana Kadija
8088 pregleda 9 komentar(a)
Kadija, Foto: Boris Pejović, Boris Pejović
Kadija, Foto: Boris Pejović, Boris Pejović

I Vrhovni sud Crne Gore potvrdio je da je Andrijana Kadija nezakonito razriješena sa mjesta generalne direktorice Radio televizije Crne Gore.

Vrhovni sud je odbio reviziju odluke Višeg suda u Podgorici kojom je prethodno potvrđeno da je Kadija nezakonito razriješena.

Reviziju je tražila RTCG.

"Ova presuda je potvrda da sam govorila istinu onoga dana kad su me smjenjivali, a i prije toga da nijesam lopov, da nijesam korumpirana i da nijesam nanijela štetu RTCG-u. Ovo je papir koji potvrđuje da je brutalna čistka počevši sa članovima Savjeta, a završivši se smjenom direktora i uredništva bila dobro osmišljena i realizovana akcija samo zato što je Javni servis nagovijestio da može biti pravi, svoj, da nije sluga ni navijač ni vlasti, ni opozicije, ni vladinog, ni nevladinog sektora, ni bilo kojeg centra moći. Kada vas neko najsočnije popljuje uz optužbe da ste opozicija državi, nemoralni, neprofesionalni, korumpirani, provuku vas kroz blato i ugaze ovakvu presudu doživite kao izvinjenje, ali blago. Ukratko, nijeste krivi ali je tako moralo biti", kazala je Kadija.

Dodala je da "živimo u vremenu laži, prevara i podmetanja zarad njegovog veličanstva interesa".

"Srećna sam što se po tome razlikujemo i što je ta filozofija daleko od mene. Jedino bih voljela da se oni koji su sve ovo osmislili, realizovali i posebno oni koji su sebe i druge ubjeđivali da je to istina, zastide i pocrvene pred sobom, ne zbog mene već zbog sebe i Crne Gore, jer kako reče jedan mudar čovjek društvo koje nema srama nema perspektive. Nijesam ozlojeđena, nijesam ljuta, što bi rekli “niti kunem, niti molim”, niti mrzim, niti volim, samo sve jasnije vidim. Ovo iskušenje je za mene bilo važno jer teška vremena pokažu ko je i kakav je ko", navela je Kadija.

Bonus video: