Vrhovni sud: Mirković nezakonito smijenjen - Vijesti.me
"POSAO SAM RADIO PROFESIONALNO I U INTERESU JAVNOSTI"

Vrhovni sud: Mirković nezakonito smijenjen

“Sa druge strane, sve sudske instance i to Osnovni i Viši sud u Podgorici, kao i Vrhovni sud, potvrdili su da sam nezakonito razriješen”, kazao je Mirković. Prema presudi od 7. novembra, Vrhovni sud odbio je kao neosnovanu reviziju RTCG

Mirković (desno)
Mirković (desno) (Foto: Boris Pejović)

Vrhovni sud odbio je reviziju RTCG protiv presude Višeg suda, prema kojoj je bivši urednik Prvog programa televizije nezakonito razriješen.

Mirković je kazao da ni jednog trenutka nije sumnjao u ishod ovog procesa i da je lako zaključiti da je svoj posao radio časno, profesionalno i u interesu javnosti.

“Sa druge strane, sve sudske instance i to Osnovni i Viši sud u Podgorici, kao i Vrhovni sud, potvrdili su da sam nezakonito razriješen”, kazao je Mirković.

Prema presudi od 7. novembra, Vrhovni sud odbio je kao neosnovanu reviziju RTCG.

“U postupku kod prvostepenog i drugostepenog suda, nije počinjena bitna povreda odredaba parničnog postupka... jer prvostepena presuda sadrži jasne i razumljive razloge o svim odlučnim činjenicama...”, piše u presudi.

Podgorički Viši sud ljetos je potvrdio presudu Osnovnog da je bivši urednik Mirković nezakonito smijenjen sa te funkcije.

U presudi Višeg suda pisalo je da nije dokazano da Mirković nije izvršavao obaveze iz Statuta, kao i da su razlozi za razrešenje u odluci v. d. direktora TVCG (Slavka Đurđica) paušalni, apstraktni i neutemeljeni u propisima.

Osnovni sud ranije je utvrdio da Mirković nije mogao biti razriješen dužnosti urednika zbog neusvajanja izvještaja o ostvarivanju programsko-produkcionog plana.Nije utemeljeno bilo ni obrazloženje v. d. direktora Đurđića da je Mirković odgovoran što je zbog manjka zaposlenih dovedeno u pitanje funkdonisanje programa.

U pravosnažno j presudi piše i da odluke v.d. direktora i tuženog ne sadrže valjane, konkretne i utemeljene razloge o odgovornosti Mirkovića koji bi opravdali odluku o njegovom razrešenju.


Vidi sve komentare