Vuksanović pokrenuo postupak za povratak Stankovića u policiju

Postupak je od istorijske važnosti jer će njime Stanković, kao prvi insajder u crnogorskoj policiji, napokon dobiti zaštitu matične ustanove
0 komentar(a)
Goran Stanković, Foto: Arhiva "Vijesti"
Goran Stanković, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 22.03.2012. 14:42h

Direktor Uprave policije Božidar Vuksanović odlučio je da pokrene proces povratka Gorana Stankovića u profesionalni rad u policiju, navodi se u zajedničkom saopštenju člana Savjeta za građansku kontrolu rada policije Aleksandra Zekovića, direktorke Centra za građansko obrazovanje Daliborke Uljarević i direktorke Akcije za ljudska prava Tea Gorjanc Prelević

"Jasno nam je saopštio da su crnogorskoj policiji potrebni službenici kakav je Stanković. Zadovoljstvo nam je da objavimo da je taj postupak već u toku i da se tokom sljedeće sedmice očekuje njegovo okončanje", navodi se u saopštenju.

Dodaje se da "sve do danas Stanković nije imao zaštitu koju je trebao imati s obzirom na ispoljenu odlučnost i hrabrost da se profesionalno stavi u zaštitu građana i građanki kojima kao policijac služi i štiti".

"Našem razgovoru prijethodio je Vuksanovićev povjerljiv sastanak sa Stankovićem na kojem se upoznao sa svim detaljima njegovog slučaja. Susret Vuksanovića sa Strankovićem predstavlja implementaciju zaključka sa razgovora menadžmenta policije sa Savjetom za građansku kontrolu rada policije. Postupak direktora policije je od istorijske važnosti jer će njime Stanković, kao prvi insajder u crnogorskoj policiji, napokon dobiti zaštitu svoje matične ustanove", ističe se u saopštenju.

Dodaje se da je tim postupkom Vuksanović učinio važan korak u uspostavljanju ambijenta koji će ohrabriti i druge policijske službenike da prijave moguće nepravilnosti kolega i na taj način doprinesu profesionalizaciji policije.

"Podrška koju je Stanković dobio od direktora policije predstavlja jasnu poruku, ne samo društvu, nego i svim policijskim službenicima da budu profesionalno dosljedni u obavljanju policijskih poslova i zadataka", navodi se između ostalog u saopštenju.

Bonus video: