Za tri sjednice SO Budva više od 8.300 eura

"To je nekih deset kvadrata po jednoj osobi. Takođe, uzeo sam obzir činjenicu da smo dužni, shodno članu 121 Poslovnika, da obezbijedimo i prisustvo javnosti i uživo emitovanje prenosa. Odlučio sam da se sjednice održe ispred zgrade Opštine i za to će u narednih par dana biti obezbijeđen adekvatan prostor. Stvorićemo sve pretpostavke i uslove da se ispune preporuke Instituta za javno zdravlje", kazao je Radović
4279 pregleda 7 komentar(a)
Radović, Foto: Vuk Lajović
Radović, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 26.05.2020. 16:59h

Predsjednik Skupštine opštine Budva Krsto Radović kazao je da će za organizaciju tri skupštinske sjednice zakazane za petak biti potrošeno između 8.300 i 8.400 eura. Toliko će koštati montiranje velikog šatora od 700 kvadrata , kao i tehnička podrška neophodna za televizijski prenos skupštinskog zasijedanja.

Uz naglasak da će sjednici prisustvovati 70 ljudi, Radović je kazao da je postavljanje šatora bilo jedino optimalno rješenje.

“ Iz razloga što nismo bili u mogućnosti da obezbijedimo javni prenos na nekim drugim lokacijama. I te lokacije nisu ispunjavale kvadraturu, i samim tim bile bi dosta skuplje nego što je ova danas, jer ćemo dosta opreme iskoristiti iz naše postojeće sale Skupštine opštine Budva. Tražio sam pojašnjenje od Instituta za javno zdravlje i budvanskog doma zdravlja prije sedam-osam dana, a gledajući da se ispoštuje razmak između odbornika i samih učesnika rasprave. To je nekih deset kvadrata po jednoj osobi. Takođe, uzeo sam obzir činjenicu da smo dužni, shodno članu 121 Poslovnika, da obezbijedimo i prisustvo javnosti i uživo emitovanje prenosa. Odlučio sam da se sjednice održe ispred zgrade Opštine i za to će u narednih par dana biti obezbijeđen adekvatan prostor. Stvorićemo sve pretpostavke i uslove da se ispune preporuke Instituta za javno zdravlje", kazao je Radović.

Povezani članci

26. Maj 2020.

Sjednica SO Budva pod šatorom

Bonus video: