Za unapređenje puteva u Prijestonici pola miliona eura

Navodi se da će u mjesnim zajednicama Drušići, Ljubotinj i Bata biti asfaltirani putevi u ukupnoj dužini od oko pet kilometara, kao i skoro kilometar ulice Baja Pivljanina (od ulice Nikca od Rovina) sa dijelom ulice Vuka Mićunovića do Vučedolske ulice
785 pregleda 0 komentar(a)
Nanošenje prvih slojeva asfalta u selu Lipa Cucka, Foto: Prijestonica Catinje
Nanošenje prvih slojeva asfalta u selu Lipa Cucka, Foto: Prijestonica Catinje

Na Cetinju je, nanošenjem prvih slojeva asfalta u selu Lipa Cucka, započet pola miliona eura vrijedan projekat unapređenja gradskih, lokalnih i nekategorisanih puteva, saopšteno je iz Prijestonice.

Navodi se da će u mjesnim zajednicama Drušići, Ljubotinj i Bata biti asfaltirani putevi u ukupnoj dužini od oko pet kilometara, kao i skoro kilometar ulice Baja Pivljanina (od ulice Nikca od Rovina) sa dijelom ulice Vuka Mićunovića do Vučedolske ulice.

Projektom je, kako se dodaje, predviđena sanacija lokalnog puta u selu Građani i kolovoza na gradskim saobraćajnicama Prijestonice.

"U selu Građani biće asfaltirano kilometar puta, dok će na saobraćajnici Han Mašanovića – Začir – Boguti – Građani biti sanirane udarne rupe. U gradu će biti asfaltirano 800 metara saobraćajnice od Jabučke ulice do Gnjijevog dola i sanirane udarne rupe na gradskim ulicama", kaže se u saopštenju.

Dodaje se da će potporni zidovi biti sanirani na lokalnim putevima u selu Građani i Boguti – Prekornica, kao i na lokalnom putu Rijeka Crnojevića – Dujeva – Virpazar, dok će u gradu biti sanirani potporni zidovi na putevima Cetinje – Ivanova korita i Bajice – pod Pištet.

"Radove na unapređenju gradskih, lokalnih i nekategorisanih puteva izvodi podgorička kompanija Bemax, osim Ulice Baja Pivljanina koju će sanirati barski Putevi", saopštili su iz Prijestonice i dodali da su obje kompanije izabrane na tenderu.

Prijestonica je, kako podsjećaju, tokom prošle godine izdvojila 520 hiljada EUR za unapređenje 12 kilometara seoskih puteva.

Bonus video: