Žabljak: Autobuska stanica uskoro u novom ruhu

Već funkcioniše informativna služba i šalterska prodaja autobuskih katara i rezervacija
3 komentar(a)
autobuska stanica, Žabljak, Foto: Obrad Pješivac
autobuska stanica, Žabljak, Foto: Obrad Pješivac
Ažurirano: 17.12.2014. 13:44h

Vizuelno ružan a funkcionalno skoro nepostojeći objekat autobuske stanice, važan segment u servisu svakog grada i prvi kontakt posjetilaca sa ovim turističkim centrom, uskoro će dobiti svoju namjenu i pristojan izgled.

Od nedavno ovaj objekat, površine 66 i okolnim prostorom odnosno autobuskim stajalištima od 942 kvadrata i preuzelo je DOO „Komunalno i vodovod“ i otpočelo sa dovođenjem namjeni.

Drveni ambijentalni objekat izgradio je i stavio u funkciju prije više od dvije decenije Ski centar „Durmitor“. Uvođenjem stečaja u tom preduzeću ovaj objekat, svrstan u kategoriju privremenog, ulazi u stečajnu masu. Tokom godine prešao je u vlasništvo Opštine Žabljak a na jesenašnjoj sjednici Skupštine opštine ustupljen je ovom preduzeću.

"Sopstvenim sredstvima uz angažovanje zaposlenih u preduzeću počeli smo sa adaptacijom. U toku je zamjena krova jer je postojeći prokišnjavao, nakon toga slijedi pokivanje fasade i dovođenje namjeni unutrašnjosti objekta. Ministarstvo saobraćaja je izdalo odobrenje za otvaranje autobuskog stajališta. Ovog trenutka taj prostor koristi sedam prevoznika i sa njima sklapamo ugovore o poslovnoj saradnji", kaže direktor DOO „Komunalno i vodovod“ Radenko Radulović i napominje da se radi o autobuskom stajalištu iako se odomaćio termin autobuske stanice.

Radulović kaže da već funkcioniše informativna služba i šalterska prodaja autobuskih katara i rezervacija.

"U planu je i postavljanje ograde, ulazno-izlazne rampe i video nadzora. na taj način spriječiće se neovlašćeni ulazak motornih vozila na prostor stajališta", kaže Radulović i zaključuje da trenutno ima 11 polazaka i isto toliko odlazaka sa ovog stajališta.

Bonus video: