Žalbe pacijenata na rad Poliklinike prelile čašu

Jedan od pacijenata koji se žalio je i osoba sa smetnjama u razvoju, a medicinsko osoblje ga je, kako tvrdi, ignorisalo i bilo veoma neljubazno
94 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 28.01.2012. 02:28h

Ministarstvo zdravlja će forimirati komisiju u kojoj će predstavnici tog Vladinog resora, Fonda za zdravstveno osiguranje, Kliničkog centra Crne Gore i Stomatološkog fakulteta, analizirati dosadašnji rad Stomatološke poliklinke i odlučiti o njenoj reorganizaciji, kazao je "Vijestima" ministar zdravlja dr Miodrag Radunović.

Kao najvjerovatniji scenario, pominje se smanjenje broja zaposlenih, kojih trenutno ima 71, ali će tek nakon analize komisija izaći sa konkretnim koracima za poboljšanje funkcionisanja Stomatološke poliklinike Kliničkog centra Crne Gore.

Rok za analizu, kako je "Vijestima" nezvanično saopštio upućeni izvor, nije precizno utvrđen, ali se očekuje da posao bude završen najkasnije do polovine godine.

Za one koji profesionalno, etički i stučno rade svoj posao, Radunović garantuje da će ostati u Poliklinici

Jedan od pacijenata koji se žalio je i osoba sa smetnjama u razvoju, a medicinsko osoblje je, kako tvrdi, ga je ignorisalo i bilo veoma neljubazno prema njemu.

"To je samo bila kap koja je prelila čašu. Ono što je sigurno - Poliklinika će ostati kao nastavno-naučna baza Stomatološkog fakulteta, a takođe će biti zadržano sve ono što je treći nivo stomatološke zaštite kroz paket usluga", rekao je Radunović.

On je dodao da su i ministarstvu stigle dvije primjedbe na rad poliklinike, te da je nakon toga postignut interni dogovor za formiranje komisije, koja će napravi analizu rada i funkcionisanja Stomatološke poliklinike.

Analiza će dalje utvrditi koji je optimalan broj zaposlenih za funkcionisanje Stomatološke poliklinike, da li njeno osoblje ispunjava svoje obaveze, ali i moguće modele boljeg finansiranja tog nivoa stomatološke zaštite.

"Nesporno je da se mora unaprijediti stomatološka zdravstvena zaštita, upravo u obimu i kvalitetu usluga u skladu sa osnovnim paketom koje pripadaju drugom i trećem nivou. To su visoko-sofisticirane terapeutske i dijagnostičke procedure, i tamo bi trebalo da se pružaju usluge najvišeg nivoa kada je u pitanju oralno zdravlje”, rekao je Radunović.

Za one koji profesionalno, etički i stučno rade svoj posao, Radunović garantuje da će ostati u Poliklinici, na najvećem nivou zdravstvenog sistema, u okviru Kliničkog centra.

Koraci koje će najviše zdravstvene vlasti preduzeti podrazumijeva, kako je kazao, doprinos kvalitetnom pristupu organizacije rada Kliničkog centra Crne Gore.

Direktor Poliklinike dr Dženad Ganjola kazao je "Vijestima" da je upoznat sa intencijom za reformu Stomatološke poliklinike, te da u narednih nekoliko dana očekuje prvi sastanak radne grupe na kojem će biti preciznije utvrđeni predmeti analize.

Galerija

Bonus video: