Tivat: Nema više opasnosti od gasa

"Ispitivanja detektorom gasa su pokazala da ga nema ni u tragovima niti u kotlarnici niti u kanalizaciji. Ventili na kotlarnici su zatvoreni", saopštio je komandir SZS Zoran Barbić
4205 pregleda 1 komentar(a)
Gas curio iz kotlarnice koja zagrijava objekte Srednje mješovite škole "Mladost" i OŠ "Drago Milović, Foto: Siniša Luković
Gas curio iz kotlarnice koja zagrijava objekte Srednje mješovite škole "Mladost" i OŠ "Drago Milović, Foto: Siniša Luković
Ažurirano: 04.11.2019. 20:11h

Pripadnici Službe zaštite i spašavanja Tivat (SZS) zaustavili su curenje tečnog naftnog gasa iz kotlarnice koja zagrijava objekte Srednje mješovite škole "Mladost" i OŠ "Drago Milović" i isprali vodom sistem atmosferske kanalizacije u kojoj se nataložio, tako da je lokacija u potpunosti bezbjedna.

"Ispitivanja detektorom gasa su pokazala da ga nema ni u tragovima niti u kotlarnici niti u kanalizaciji. Ventili na kotlarnici su zatvoreni", saopštio je komandir SZS Zoran Barbić.

Tivat curenje gasa
Vatrogasci ispiraju kanale atmosferske kanalizacije(Foto: Siniša Luković)

Gas je iscurio iz kotlarnice koja zagrijava objekte Srednje mješovite škole „Mladost“ i OŠ „Drago Milović“ u kojima, zbog mini raspusta nema učenika, a evakuisana je obližnja zgrada međunarodne škole "Knightsbridge International".

Ulica Omladinskih radnih brigada, kao i okolni prilazi i područje SMŠ Mladost, osnovne i međunarodne škole ponovo su otvoreni za saobraćaj.

Do curenja gasa došlo je danas oko 16 časova.

Tivat curenje gasa
U vazduhu se osjeća miris iscurelog gasa(Foto: Siniša Luković)

Pripadnici Službe zaštite i spašavanja prekinuli su i košarkašku utakmicu u fiskulturnoj sali SMŠ "Mladist" i njenim akterima i gledaocima naložili da se udalje sa lica mjesta.

Osoblju škole "Knightsbridge international" savjetovano je da kada se budu vratili u zgradu obavezno izvrše što detaljnije provjetravanje prizemnih i podrumskih prostorija, zato što se gas obično zadržava neposredno uz površinu zemlje i najviše ugrožava te djelove objekta.

Bonus video: