Zbog nestanka struje, EPCG i CGES građanima da uplate 45.000 eura

"Naknada šteta, koje su uzrokovane prekidima u snabdijevanju električnom energijom, sprovodiće se po važećoj proceduri EPCG"
54 pregleda 0 komentar(a)
struja, sjever, Foto: Rabrenović
struja, sjever, Foto: Rabrenović
Ažurirano: 07.03.2013. 20:04h

Vlada je prihvatila predlog svoje Komisije da Elektroprivreda CG i Crnogorski elektroprenosni sistem, i pored objektivnih razloga koji su prouzrokovali višednevne prekide u snabdijevanju strujom u januaru, na račun Komisije za procjenu šteta od elementarnih nepogoda uplate ne manje od 45.000 eura.

Taj novac će biti namijenjen za davanje pomoći potrošačima koji su pretrpjeli štete.

"Naknada šteta zbog oštećenja kućnih uređaja i aparata, koje su uzrokovane prekidima u snabdijevanju električnom energijom u tom periodu, sprovodiće se po važećoj proceduri EPCG", saopšteno je iz Vlade.

Advokati su ranije sugerisali građanima sa sjevera, koji su i po deset dana bili bez struje zbog pada dalekovodne mreže, da tuže EPCG i CGES zbog šteta.

"Nakon sagledavanja svih činjenica, Komisija je zaključila da je do havarija u crnogorskom elektroenergetskom sistemu došlo, u prvom redu, zbog vrlo nepovoljnih vremenskhi uslova u tim područjima. Pored toga, havarije su, jednim dijelom, uzrokovane i otuđenjem elemenata čelične konstrukcije stubova, što je ugrozilo statičku stabilnost stubova", zaključila je Vlada.

Bonus video: