Zbog Viber prepiske traže ostavke direktora u Željezničkom prevozu Crne Gore

"Skandal koji ova poruka povlači će u ogromnoj mjeri uticati na, prije svega, ugled našeg preduzeća, a time i na ogroman pritisak i osudu javnosti i na samo funkcionisanje preduzeća", navodi se u dopisu Sindikata
22368 pregleda 8 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Boris Pejović
Ilustracija, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 01.06.2019. 15:58h

Jedinstveni Sindikat radnika Željezničkog prevoza Crne Gore traži od izvršnog direktora tog preduzeća Nenada Babića i direktorke Sektora za lokalni prevoz putnika Ilinke Pavićević da podnesu ostavke na funkcije.

U dopisu Babiću, Sindikat navodi da je razlog traženja ostavke prepiska na Viberu.

Portal Vijesti u posjedu je prepiske zbog koje Sindikat traži ostavke Babića i Pavićević, ali je zbog sadržaja neće objavljivati.

"Pozicija koju Vi trenutno pokrivate jednostavno ne dozvoljava ovakvo ponašanje, jer odgovornost Vašeg radnog mjesta kao izvršnog direktora državnog preduzeća ne dozvoljava da ga Vi i dalje pokrivate. Skandal koji ova poruka povlači će u ogromnoj mjeri uticati na, prije svega, ugled našeg preduzeća, a time i na ogroman pritisak i osudu javnosti i na samo funkcionisanje preduzeća", navodi se u dopisu Sindikata upućenog Babiću.

Navode da od Pavićević traže da podnese ostavku jer je "izgubila autoritet među radnicima".

"Ne želeći da ovim ugrozimo ugled ŽPCG..., predlažemo da se sami povučete. Od radnika dobijamo pozive i najave protesta ispred upravne zgrade, jer radnici, a i mi kao sindikat smatramo da smo ovim vašim postupkom svi poniženi i uvrijeđeni", navodi se u dopisu.

Dodaju da u Sindikatu očekuju odgovor Babića i da će se povodom slučaja obratiti Ministarstvu saobraćaja.

Bonus video: