Zenka: Želim da slogom širite svijetle poruke Ramazanskog bajrama

"Početak Bajrama ujedno znači kraj mjeseca posta, kroz koji se, suzdržavanjem od uživanja u jelu i piću, suzbijajući ono loše u čovjeku, afirmišu vrijednosti dobra, humanosti i solidarnosti. Ovaj ramazan će biti upamćen i po ograničenjima, koja su usljed borbe sa pandemijom koja je zadesila cijeli svijet, još više istakla potrebu discipline i odgovornog odnosa prema drugima i prema sebi, da bismo zaštitili i najveću vrijednost – ljudski život"
635 pregleda 0 komentar(a)
Mehmet Zenka, Foto: Savo Prelević
Mehmet Zenka, Foto: Savo Prelević

Povodom islamskog praznika Ramazanskog bajrama ministar za ljudska i manjinska prava Mehmed Zenka je uputio čestitke reisu Rifatu Fejziću i svim vjerskim službenicima islamske zajednice u Crnoj Gori, kao svim pripadnicima/ama islamske vjere.

On je praznik čestitao u svoje i u ime ministarstva na čijem je čelu.

"Početak Bajrama ujedno znači kraj mjeseca posta, kroz koji se, suzdržavanjem od uživanja u jelu i piću, suzbijajući ono loše u čovjeku, afirmišu vrijednosti dobra, humanosti i solidarnosti. Ovaj ramazan će biti upamćen i po ograničenjima, koja su usljed borbe sa pandemijom koja je zadesila cijeli svijet, još više istakla potrebu discipline i odgovornog odnosa prema drugima i prema sebi, da bismo zaštitili i najveću vrijednost – ljudski život", navodi Zenka u čestitki.

On je poželio da dani nastupajućeg Bajrama budu ispunjeni vjerom u vrijednosti univerzalnog dobra, ljubavi, uvažavanja i poštovanja između svih ljudi.

"Želim da i ovaj praznik provedete u krugu vaših porodica, prijatelja i dobronamjernih ljudi, te da slogom širite uvijek svijetle poruke Ramazanskog bajrama. Neka nas Bajram učvrsti na pravom putu, međusobnog poštovanja i međuvjerskog sklada koji dugo baštinimo. Svima koji su postili iskreno želim da im Bog primi post i sva dobra djela učinjena u ovom mjesecu", zaključio je Zenka u čestitki.

Bonus video: