Zgrade solidarnosti u Petrovcu: Od kamena-temeljca još nijesu makli

Kamen-temljeac za gradnju zgrade solidarsnosti položili su tadašnji gradonačelnik Budve Srđa Popović, predsjednik Borda direkora CFSSI Ivan Mitrović i izvršni drektor Danilo Popović
0 komentar(a)
Petrovac, Foto: Vuk Lajović
Petrovac, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 09.06.2017. 18:13h

Izgradnja dvije zgrade solidarnosti u Petrovcu nije odmakla dalje od kamena- temeljca , svečano položenog još krajem septembra prošle godine.

Parcela koju je Opština Budva dala Crnogorskom fondu za solidarno stambenu izgradnju (CFSSI) i oslobodila je komunalija, i dalje je utrina.

Navodno, radovi će biti nastavljeni, ali niko ne želi da govori o rokovima. Imajući u vidu da je na snazi zabrana izvođenja građevinskih radova tokom turističke sezone, gradnje neće biti do oktobra.

Kamen-temljeac za gradnju zgrade solidarsnosti položili su tadašnji gradonačelnik Budve Srđa Popović, predsjednik Borda direkora CFSSI Ivan Mitrović i izvršni drektor Danilo Popović.

Izgradnja stanova za zaposlene iz Petrovca zajednički je projekat CFSSI i Opštine Budva, vrijedan 3,15 miliona eura. Predviđena je izgradnja 57 stanova i 79 garaža.

Prema ugovoru, Opštini će pripasti 25 odsto stanova, po povoljnim uslovima. Stanove će moći da dobiju i radnici Vodovoda, Komunalnog preduzeća, hotelske kompanije i Uprava policije, koji su članice CFSSI.

Bonus video: