Đukanović: Kad god je u Nikšiću bilo dobro, bolje je bilo u cijeloj Crnoj Gori

Predsjednik Crne Gore je, u čestitki povodom Dana Opštine Nikšić kazao da se napredak savremene Crne Gore, članice NATO, zemlje na poodmaklom putu u EU, multietničke zajednice koja je važan faktor regionalne stabilnosti, u dobroj mjeri ogleda i kroz razvoj i uspon Niksića
68 pregleda 5 komentar(a)
Milo Đukanović, Foto: Boris Pejović
Milo Đukanović, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 17.09.2018. 16:25h

Današnji Nikšić, utemeljen na slobodarstvu i antifašizmu, dok dobija vidljive obrise modernog grada, postaje i vjesnik novog tehnološkog doba u Crnoj Gori, što je garant sigurne i izjesno bolje budućnosti, ocijenio je crnogorski predsjednik Milo Đukanović.

On je, u čestitki povodom Dana Opštine Nikšić, koji se obilježava sjutra, kazao da se napredak savremene Crne Gore, članice NATO, zemlje na poodmaklom putu u EU, multietničke zajednice koja je važan faktor regionalne stabilnosti, u dobroj mjeri ogleda i kroz razvoj i uspon Niksića.

“Kao što je uvijek bilo u novijoj crnogorskoj istoriji, kad god je u Nikšiću bilo dobro, bolje je bilo u cijeloj Crnoj Gori”, rekao je Đukanović čestitajući Dan Opštine predsjednicima Opštine i Skupštine, Veselinu Grboviću i Radivoju Nikčeviću, odbornicima, svim građanima Nikšića i učesnicima svečane sjednice.

Prema njegovim riječima, današnji Nikšić sa svim svojim prirodnim i ljudskim resursima, utemeljen na slobodarstvu i antifasizmu, dok dobija vidljive obrise modernog grada, i vraća svoj prepoznatljivi dobri stari duh kulturnog, obrazovnog i poslovnog centra, postaje i vjesnik novog tehnološkog doba u Crnoj Gori.

“Preduslov za to je stvaranje uslova za dinamičniji ekonomski razvoj i za brže zapošljavanje mladih ljudi kroz proces sticanja novih znanja i osposobljenost za obavljanje raznovrsnih zanimanja koja sobom nosi savremeni tehnološki razvoj", smatra Đukanović.

To je, kako je saopšteno iz Službe za informisanje predsjednika, najbolja legitimacija za ulazak na evropsko tržiste rada, koje se otvara članstvom u EU kojem se teži.

Đukanović je naveo da je odgovornost za takav razvojni trend Opštine Niksić prvenstveno na lokalnoj upravi, u saradnji sa Vladom i drugim institucijama na državnom nivou.

“Na tim opredjeljenjima uvijek možete računati na moju punu podršku i razumijevanje”, zaključio je Đukanović.

Bonus video: