U ponedjeljak protest ispred Skupštine zbog Vladinih mjera ekonomske politike

"Imajući u vidu da je Vlada bez prethodnih konsultacija sa socijalnim partnerima usvojila te mjere, kao i da teret pogrešno vođene ekonomske politike ponovo pada na zaposlene i građane, pozivamo sve članove i građane da se pridruže protestu", navodi se u saopštenju USSCG
16 komentar(a)
Skupština Crne Gore, Foto: Zoran Đurić
Skupština Crne Gore, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 25.12.2016. 16:13h

Unija slobodnih sindikata (USSCG) organizovaće sjutra protest na platou ispred zgrade Skupštine, zbog Vladinih mjera ekonomske politike.

Predstavnici USSCG pozvali su svoje članove i sve građane Crne Gore da se pridruže protestu i pokažu solidarnost sa onima na koje se odnose mjere koje je usvojila Vlada.

"Imajući u vidu da je Vlada bez prethodnih konsultacija sa socijalnim partnerima usvojila te mjere, kao i da teret pogrešno vođene ekonomske politike ponovo pada na zaposlene i građane, pozivamo sve članove i građane da se pridruže protestu", navodi se u saopštenju USSCG.

Protest će, kako je najavljeno, početi u 14 sati.

Iz USSCG su kazali da su, povodom Vladinih mjera za sanaciju javnog duga i budžetskog deficita, u četvrtak na sjednici najužeg rukovodstva donijeli odluku da se protest održi dan pred zasjedanje Skupštine.

"S obzirom da se predložene mjere nalaze na dnevnom redu sjednice Skupštine zakazane za utorak, USSCG će uputiti apel poslanicima da ne daju svoj glas za mjere koje dodatno ugrožavaju i onako urušen standard građana“, zaključuje se u saopštenju.

I iz Radničke partije su najavili da će zbog Vladinih mjera štednje organizovati protestno okupljanje ispred Skupštine.

Radnička partija će protest organizovati u utorak u deset sati, u vrijeme održavanja sjednice paramenta na kojoj će se raspravljati o Vladinim mjerama.

Bonus video: