Miličković dobio 1.000 eura za duševne bolove

Veljovića i Mugošu tužilac ne tereti za krivično djelo
58 pregleda 0 komentar(a)
Vasilije Miličković, Foto: Boris Pejović
Vasilije Miličković, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 23.12.2016. 19:04h

Osnovni sud u Podgorici presudio je da država Vasiliju Miličkoviću za duševne bolove zbog pretpljenog straha, povrede časti i prava ličnosti prilikom hapšenja i rušenja ograde firme za potrebe izgradnje zaobilaznice u 2011, isplati 1.000 eura i po 300 eura za četiri člana njegove porodice.

U obnovljenom postupku sudija Danilo Jegdić je djelimično usvojio tužbeni zahtjev Miličkovića koji je tražio 20.000 eura, a četiri člana familije po 5.000 eura.

„Iz straha da ću ugroziti i onako ugroženi budžet za majke sa troje djece, odustaću od žalbe. Od ove presude treba da se zastide specijalni tužioci Saša Čađenović i Milivoje Katnić, jer oni nisu našli elemente krivičnog djela, zloupotrebe službenih ovlašćenja Veselina Veljovića i Miomira Mugoše, ili oni smataraju da je DPS vojnicima dozvoljeno i terorisanje nedužnih građana, da su oni iznad zakona. Samo u mom slučaju to divljanje građani - poreski obveznici su platili preko 120.000 eura. Umjesto da taj trošak podnesu direktni krivci, specijalno tužilastvo odgovornost prenosi na poreske obveznike. No nadati se da će doći dan kad će i ta muka proći”, kazao je Milićković.

Bonus video: