Vlada za izgradnju vodovoda planira gotovo milion eura

„Programom je obuhvaćena izgradnja 31 vodovoda, u cilju stvaranja boljih uslova života i rada na seoskom području kao i dalji razvoj poljoprivrede“, kaže se u saopštenju
844 pregleda 0 komentar(a)
Sa današnje sjednice Vlade, Foto: Saša Matić
Sa današnje sjednice Vlade, Foto: Saša Matić

Vlada je danas donijela Program podsticanja projekata u vodoprivredi za ovu godine, kojim je predviđeno izdvajanje 970 hiljada eura za podršku izgradnji vodovoda, uz učešće opština i mještana.

Kako je saopšteno nakon sjednice, Programom je predviđeno još 80 hiljada eura za finansiranje ostalih obaveza i potreba u oblasti vodoprivrede u ovoj godini.

„Programom je obuhvaćena izgradnja 31 vodovoda, u cilju stvaranja boljih uslova života i rada na seoskom području kao i dalji razvoj poljoprivrede“, kaže se u saopštenju.

Navodi se da je prioritet dat seoskim vodovodima, koji su finansirani u prethodnom periodu, kao i novim zahtjevima za izgradnju vodovoda, koje su dostavile opštine.

Iz Vlade su saopštili da je procjena potrebnih sredstava za te vodovode izvršena na osnovu tehničke dokumentacije i stepena završenosti pojedinih objekata.

„Premijer Duško Marković ukazao je na značajna kontinuirana višemilionska ulaganja Vlade u sveukupnu infrastrukturu u lokalnim samoupravama – putnu, komunalnu, društvenu kao i brojne kapitalne projekte“, kaže se u saopštenju.

Marković je, kako se navodi, podsjetio je da su Zakonom o finansiranju lokalne samouprave dodatno osnažene mogućnosti opština, posebno manje razvijenih, s obzirom na to da im je ovim zakonskim rješenjem obezbijeđeno oko 13 miliona eura.

„Ovo je odnos naše politike prema građanima, ovo je doprinos Vlade razvoju naših ruralnih područja i aktivnost sračunata na to da građani žive kvalitetnije i bolje i da razvijaju svoje potencijale“, rekao je Marković.

Vlada je na današnjoj sjednici donijela i Odluku o otvaranju Konzulata Crne Gore u Durbanu, u Južnoafričkoj Republici.

„Predstavništvo sa sjedištem u Durbanu i konzularnom nadležnošću za cijelu teritoriju Južnoafričke Republike, daće novi impuls u snaženju odnosa dviju država i dodatno štiti interese crnogorskih državljana na toj teritoriji“, kaže se u saopštenju.

Vlada je donijela i rješenje kojim se za počasnog konzula Crne Gore u Durbanu, sa nadležnošću za čitavu teritoriju Južnoafričke Republike, postavlja Vidoje Čavor.

Bonus video: