Osnovan drugi sindikat u AD "Luka Bar"

Ovo je velika stvar za USSCG, i ovaj kolektiv je konačno ušao u našu organizaciju. Time ste dali impuls za ostvarivanje našeg cilja, a to je Crna Gora - država socijalne pravde. Uskoro ćemo formirati granski sindikat saobraćaja,11. po redu u USSCG, sa vama ćemo imati njegovu reprezentativnost", rekao je generalni sekretar USSCG Srđa Keković
122 pregleda 0 komentar(a)
Luka Bar, novi sindikat, Foto: Radomir Petrić
Luka Bar, novi sindikat, Foto: Radomir Petrić
Ažurirano: 17.12.2016. 13:35h

U upravnoj zgradi AD "Luka Bar" održana je osnivačka skupština Sindikata lučkih radnika "Luke Bar".

Drugom lučkom sindikatu u ovom trenutku pristupilo je 83 od 412 lučkih radnika.

Nakon donošenja odluke o pristupu USSCG i usvajanja Pravila o organizaciji i načinu rada, učesnici skupštine su za predsjednika izabrali Vladimira Obradovića, a za predsjednike sindikalnih podružnica po organizacionim jedinicama Željka Vujovića, Dragana Lončinu, Iva Karanikića, Nedžada Pinčića i Iliju Grabovicu.

"Nužno je što prije promijeniti procjenu rizika na poslu, ovdje smo većina radnika iz proizvodnje-mehanizacije, obezbjeđenja, radimo u otrovnim i opasnim sredinama. To moramo regulisati kod poslodavca, da oni koji imaju pravo ostvare beneficirani radni staž. Drugi problem kojem ćemo se posvetiti je i rad u duplim smjenama koji je opasan i za zdravlje i za život", rekao je pored ostalog Obradović.

"Ovo je velika stvar za USSCG, i ovaj kolektiv je konačno ušao u našu organizaciju. Time ste dali impuls za ostvarivanje našeg cilja, a to je Crna Gora - država socijalne pravde. Uskoro ćemo formirati granski sindikat saobraćaja,11. po redu u USSCG, sa vama ćemo imati njegovu reprezentativnost", rekao je generalni sekretar USSCG Srđa Keković.

Član tenderske komisije za privatizaciju "Luke Bar" Zvonko Pavićević, zamjenik generalnog sekretara USSCG, poručio je sindikalcima da će narednih šest nedjelja, do pretpostavljenog okončanja tendera, imati pune ruke posla.

"Treba se što bolje pozicionirati u ugovorima i u socijalnom programu, u tome ćete kao i u svim ostalim aktivnostima, imati punu stručnu podršku USSCG", rekao je Pavićević.

Učesnike skupštine su pozdravili i sindikalni veteran Marko Šekularac i zamjenik generalnog sekretara USSCG Vladimir Pavićević.

Bonus video: