Sastanak kod Simovića zbog KAP-a: Zakon što prije treba izmijeniti

Vlada je, kako se dodaje, platila 2,2 miliona eura kako bi se povezao radni staž radnicima KAP-a koji su stekli uslov za penziju
4 komentar(a)
Milutin Simović, Foto: Luka Zeković
Milutin Simović, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 13.12.2016. 08:26h

Da bi Zakon o izmirenju obaveza prema radnicima Kombinata aluminijuma (KAP) bio realizovan, a utvrđeno je da je on nesprovodiv, potrebno je njegove izmjene što hitnije staviti na dnevni red Skupštine, zaključeno je na sastanku potpredsjednika Vlade za ekonomsku politiku i finansijski sistem Milutina Simovića sa ministrima ekonomije i rada i socijalnog staranja, Dragicom Sekulić i Kemalom Purišićem.

“Još jednom pozivamo poslanike, posebno predlagače Zakona, da uzmu aktivno učešće u radu i u što hitnijem roku stave ovaj Zakon na dnevni red Skupštine“, poručeno je sa sastanka, saopšteno je iz Vlade.

Na sastanku je konstatovano da je tema i dalje aktuelna i da se njome Vlada bavila duže vremena u prethodnom periodu. Ovom prilikom su ponovo analizirani svi dokumenti, uključujući Zakon i zaključke prethodne Vlade.

“Kao potvrda ispravnosti zaključaka prethodne Vlade je i presuda Osnovnog suda u Podgorici od 18. novembra ove godine, prema kojoj je tužbeni zahtjev bivšeg radnika KAP-a, koji se nalazio na spisku svih radnika, odbijen”, navedeno je u saopštenju.

Vlada je, kako se dodaje, platila 2,2 miliona eura kako bi se povezao radni staž radnicima KAP-a koji su stekli uslov za penziju.

Bonus video: