Krapović: Neće Vlada bez nas odlučivati

Krapović je poručio da se “grdno vara” ako neko u državi misli da će sada isključiti Budvu iz odlučivanja o Budvi
94 pregleda 7 komentar(a)
Dragan Krapović, Foto: Demokrate
Dragan Krapović, Foto: Demokrate
Ažurirano: 12.11.2016. 11:02h

Lider budvanskih Demokrata i najozbiljniji kandidat za gradonačelnika u budućoj opozicionoj vladi u Budvi, Dragan Kapović osudio je odluku Vlade da Budvu izuzme o planskom odlučivanju za projekat u Miločerskom parku.

"Povodom Odluke Vlade Crne Gore o procesu planiranja i odlučivanja o mogućim rješenjima projekta u Miločerskom parku, moram da kažem da se ne slažem sa takvim postupanjem Vlade Crne Gore. Sve strukture u državi jednostavno moraju shvatiti da nije moguće, kao i da nećemo dozvoliti da se nadležnosti Opštine Budva derogiraju i zaobilaze kako kome odgovara. Sada u Budvi imamo većinu koja je u predizbornoj kampanji jasno rekla da se ne slaže sa dosadašnjim načinom upravljanja resursima Budve, i to na svakom nivou. Ne može se sada to rješavati na način da Opština Budva bude isključena iz procesa odlučivanja, davanja svojeg argumentovanog i na zakonu zasnovanog mišljenja.", kazao je Krapović.

On je naglasio da "ako neko u bilo kojoj političkoj strukturi, na bilo kojem nivou odlučivanja u državi misli da će sada isključiti Budvu iz odlučivanja o Budvi, grdno se vara.".

"Novu većinu u Budvi će biti veoma teško optužiti da je protiv investicija, progresa i valorizacije potencijala Budve. Niko tu nema ni primisao da nekim rušilačkim i revanšističkim pristupom sada nanese štetu interesima građana Budve i Crne Gore, međutim, dugo i teško smo se borili da model koji je u Budvi afirmisao DPS bude poražen i da krenemo novim putem, putem jednakih šansi za sve. Mi smo to rekli i obećali građanima prije izbora, na tome dobili glasove i za nas se nakon izbora ništa nije promijenilo. U svakom slučaju, ukoliko bilo ko razmišlja da kazni jedan čitav grad zato što se ne ispunjavaju pojedinačni interesi, to jednostavno nije prihvatljivo u 21-om vijeku i taj neko, bio on pojedinac ili jedna cijela partija, ne zaslužuje da vodi piljaru, a ne državu. Pričajmo sa uvažavanjem, javno, transparentno i argumentovano, pa neka stručna i ukupna javnost da svoj sud, i o Miločeru, i o Buljarici, i o svakom drugom projektu. Odgovor sigurno nije u isključivanju bilo koga", zaključio je Krapović.

Vlada je u četvrtak izmjenila odluku o urbanističko-arhitektonskom rješenju hotelskog rizorta Miločer kojom je smanjila nadležnost Opštine Budva nad planiranim stambeno-hotelskim kompleksom kojeg treba da gradi grčki biznismen Petros Statis.

Iz teksta ranije odluke izbačen je dio da “rješenje predstavlja sastavni dio Prostornog plana Opštine Budva”. Ostalo je da rješenje “predstavlja sastavni dio planskog dokumenta šire teritorijalne cijeline i Prostornog plana područja posebne namjene za morsko dobro”.

Cijeli taj prostor trebalo je da urbanistički pokrije DUP Čedi-Kraljičina plaža u skladu sa Prostornim planom (PP) opštine Budva. DUP i izmjene opštinskog PP može da usvaja i mijenja opštinski parlament Budve, u kojem nakon nedavnih izbora većinu ima opozicija, a ne DPS.

Anekse ugovora o zakupu Svetog Stefana, Miločera i Kraljičine plaže usvojila je Skupština glasovima poslanika iz DPS-a, SD-a, Pozitivne i manjina. Izmjenama je produžen period zakupa, smanjena kirija i omogućena izgradnja stanova u Miločerskom parku.

Bonus video: