Šangaj: Crna Gora će turističku ponudu predstaviti zajedno sa Srbijom

“Na zajedničkom štandu svoju ponudu predstavljaju turoperator Fly Montenegro i hotel Maestral, dok su iz Srbije to turistička organizacija Beograda, agencija Glob Metropoliten, Rubicon Top Tours i Travel to Balkan”, navodi se u saopštenju
86 pregleda 0 komentar(a)
NTO Crna Gora, Šangaj, Foto: NTO CG
NTO Crna Gora, Šangaj, Foto: NTO CG
Ažurirano: 11.11.2016. 12:20h

Nacionalna turistička organizacija (NTO) predstaviće turističku ponudu Crne Gore na međunarodnoj berzi turizma CITM 2016, koja danas počinje u Šangaju.

Iz NTO je saopšteno da, imajući u vidu i specifičnost tog za Crnu Goru udaljenog tržišta i navika kineskih turista da prilikom svog putovanja posjete što veći broj zemalja koje su geografski bliske, na štandu kao i prethodnih godina nastupaju u saradnji sa Turističkom organizacijom Srbije.

“Na zajedničkom štandu svoju ponudu predstavljaju turoperator Fly Montenegro i hotel Maestral, dok su iz Srbije to turistička organizacija Beograda, agencija Glob Metropoliten, Rubicon Top Tours i Travel to Balkan”, navodi se u saopštenju.

Trendovi u međunarodnim kretanjima, aktivnosti konkurencije kao i preporuke Evropske komisije (EK) za putovanja (ETC) preporučuju takve načine povezivanja na udaljenim tržištima.

“U cilju što bolje promocije turističke ponude Crne Gore tokom berze, koja traje do nedjelje, organizovani su individualni sastanci sa medijima i turoperatorima uz posredstvo PATA-e (Pacific Asia Travel Asociation), čiji je član NTO”, dodaje se u saopštenju.

U cilju uspostavljanja bolje saradnje sa kineskim turoperatorima u ponedjeljak je planirano održavanje događaja Čajanka sa turoperatorima, takođe u saradnji sa Turističkom organizacijom Srbije, na kojem će se turistički poslenici dvije zemlje sastati sa predstavnicima kineskih turoperatora u cilju dogovaranja poslovnih aranžmana za narednu godinu.

“CITM je jedna od najznačajnijih berzi turizma, koja okuplja preko 2,3 hiljade izlagača iz različitih zemalja svijeta. Na sajmu se očekuje i posjeta preko 800 specijalizovanih međunarodnih kupaca iz oblasti turizma iz više od 100 zemalja”, precizirali su iz NTO.

Pored toga, berzu svake godine posjeti veliki broj medijskih kuća. Takođe, na ovogodišnjem Međunarodnom turističkom sajmu CITM će biti prisutni visoki predstavnici država iz čitavog svijeta, menadžeri svjetski poznatih kompanija, poznati ekonomski analitičari kao i veliki preduzetnici iz Kine.

Bonus video: