Krivokapić: Ostojić nije produžio ugovor za 10 stečajaca brodogradilišta Bijela

"Litvanska grupacija se ne oglašava i ništa ne znamo. Mi pratimo situaciju, stalno smo u kontaktu sa njima. To sam pitanje danas postavio i stečajnom upravniku. Ali, ni on ne može da dobije nikakvu informaciju preko njihovog advokata iz Bara, tako da je sve neizvjesno", naveo je Krivokapić
110 pregleda 0 komentar(a)
Mladen Krivokapić, Foto: Slavica Kosić
Mladen Krivokapić, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 03.11.2016. 15:21h

Stečajni upravnik Jadranskog brodogradilišta Bijela, Žarko Ostojić nije produžio ugovor za deset stečajaca od 80 angažovanih, jer uposlenja nema, a samim tim ni novčanih sredstava, saopštio je predsjednik Sindikata preduzeća u stečaju, Mladen Krivokapić.

On je Radiju Jadran kazao da će bivši radnici, kojima su isplaćene otpremnine, a koji su proteklih dana bili angažovani na italijanskoj barži i školskom brodu Jadran uz mjesečnu nadoknadu od 193 eura, od sada biti na evidenciji Biroa rada.

"Posla nema, samim tim Brodogradilište nema ni para. Opet, na veliku žalost svih nas, to je i bio neki dogovor kad se prime otpremnine. Nijesmo uspjeli da naplatimo sredstva od remonta italijanske barže, to ide sudskim putem, pa će ona biti na doku dok se proces ne okonča. Uglavnom, ta bi sredstva bila dovoljna da nastavimo sa radom još neki period", rekao je Krivokapić.

Sa druge strane, litvanska kompanija, AB Vakaru Laivu Gamykla, koja je od početka juna vlasnik velikog doka i dalje se ne saopštava namjere oko eventualnog transporta doka.

"Litvanska grupacija se ne oglašava i ništa ne znamo. Mi pratimo situaciju, stalno smo u kontaktu sa njima. To sam pitanje danas postavio i stečajnom upravniku. Ali, ni on ne može da dobije nikakvu informaciju preko njihovog advokata iz Bara, tako da je sve neizvjesno", naveo je Krivokapić.

Nakon završetka remonta školskog broda Jadran najvjerovatnije će još 20 stečajaca otići na Biro.

Ipak, radnici se, kako je kazao, nadaju da će Sindikat opstati i da će sa nekim novim vlasnikom ukoliko bude postojala mogućnost brodoremonta ponovo radnici biti angažovani.

Stečajna uprava Jadranskog brodogradilišta Bijela objavila je 4. oktobra novi tender za prodaju dijela imovine preduzeća, po ukupnoj početnoj cijeni od oko 8,77 miliona EUR, skoro 20 odsto manjoj nego na prethodom.

Na prodaju je ponuđena imovina koju čine posebni djelovi poslovne zgrade u privredi, brodogradnji, pomoćne zgrade, kao i oprema za obavljanje djelatnosti. Javna prodaja imovine stečajnog dužnika biće održana putem prikupljanja pismenih ponuda koje se mogu dostavljati do srijede do deset sati i 30 minuta u Privrednom sudu, dok je njihovo otvaranje zakazano sat kasnije.

Bonus video: