MORT: Master plan za Buljaricu nije dokument Vlade

"Dakle, potvrđeno je da je MANS još jednom, po ko zna koji put, pokušao da obmane javnost”. “Ovim zaključujemo polemiku po predmetnoj temi"
5 komentar(a)
Branimir Gvozdenović, Foto: Savo Prelević
Branimir Gvozdenović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 31.10.2016. 15:20h

Povodom ranijeg reagovanja Mreže za afirmaciju nevladinog sektora (MANS) u vezi sa projektom Buljarica u tekstu "Ne može se sakriti da ste pregovarali", reagovalo je Ministarstvo održivog razvoja i turizma Branimira Gvozdenovića.

"Navodi predstavnika MANS-a, Dejana Milovca sadržani u tekstu "Ne može se sakriti da ste pregovarali", potvrđuju da master plan za Buljaricu nije dokument Vlade Crne Gore niti njenih institucija, kako je MANS ranije tvrdio, niti da su institucije učestvovale u njegovoj pripremi. Upravo to i jeste bila intencija reagovanja Ministarstva.

Dakle, potvrđeno je da je MANS još jednom, po ko zna koji put, pokušao da obmane javnost. To što se sada ova priča prevodi u niz drugih pretpostavki i insinuacija je zlonamjerno i više od toga, ali i očekivano kada je riječ o "istraživačkom djelovanju" ove nevladine organizacije. Sa takvim, klasičnim spinovima nećemo polemisati.

S druge strane, ne iznenađuje i što baš ovaj novinar "Vijesti" koji je autor teksta, na ovakav način prezentuje svoju drugačiju procjenu učinka Ministarstva održivog razvoja i turizma i ministra Gvozdenovića u odnosu na većinu građana Crne Gore. No, bilo bi logično da svoje stavove i ocjene zasniva na faktima, a ne na neprovjerenim i netačnim informacijama poput ove.

Ovim zaključujemo polemiku po predmetnoj temi", navedeno je u reagovanju.

Bonus video: