Još ima kupača na hercegnovskim plažama

Prema podacima Turističke organizacije u opštini Herceg Novi registrovana su 1.924 gosta ili 14 odsto više nego lani u isto vrijeme
1 komentar(a)
Ažurirano: 30.10.2016. 13:11h

Lijepo vrijeme dobrodošlo je turistima koji ovih dana odmaraju na hercegnovskoj rivijeri. Još ima kupača; kažu da je 21 stepen, kolika je temperatura mora, “prijatno hladna”.

Prema podacima Turističke organizacije u opštini Herceg Novi registrovana su 1.924 gosta ili 14 odsto više nego lani u isto vrijeme. Smještaj u domaćinstvima potražilo je 1.156 turista, a u hotelima 768 ili 51 odsto više nego prošle godine krajem oktobra.

Hotelijeri koji su ispratili posljednje ovogodišnje goste zadovoljni su sezonom.

U hotelima "Delfin" i "Park" u Bijeloj , preduzeća Carine boravilo je oko 10.000 gostiju, uglavnom sa francuskog i njemačkog tržišta. Hotel Delfin je zatvoren i ponovo će biti otvoren u martu, a prvi gosti biće turisti iz Norveške i Francuske. Park koji je otvoren početkom jula radiće narednih desetak dana, kada će ispratiti grupu njemačkih gostiju.

Mediteranski zdravstveni centar zatvoren je 23. oktobra, dok će Prva faza Instituta raditi do kraja godine.

U Mediteranskom centru Instituta Igalo najbrojniji gosti bili su stranci, a medju njima Norvežani. Od aprila do oktobra u šest grupa usluge te zdravstvene ustanove koristilo je 750 Norvežana. Osim njih u strukturi gostiju najzastupljeniji su bili Holanđani, Šveđani. Ove godine bio je i veći broj Njemaca, ali manji broj gostiju sa ruskog tržišta.

U Institutu očekuju u narednoj godini porast broja gostiju sa njemačkog tržišta, a očekuju dobru posjetu iz Švedske, Holandije i Danske, kao i povratak ruskih gostiju u većem broju. U pregovorima su i za dolazak turista iz Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Za devet mjeseci ostvareno je 168.000 noćenja što je za 5.000 više nego u istom periodu prošle godine.

Galerija

Bonus video: