Zenović: Spriječićemo prodaju jednog milimetra opštinske zemlje

Zenović je naglasio da se posebno postavlja pitanje kakvu ulogu u ovom, očigledno porodičnom biznisu, ima dojčerašnji premijer Milo Đukanović
6 komentar(a)
Đorđe Zenović, Foto: Demokrate
Đorđe Zenović, Foto: Demokrate
Ažurirano: 28.10.2016. 16:36h

Da su u ministarstvu održivog razvoja i turizma, na čelu sa Branimirom Gvozdenovićem, najpamentiji kada ćute i kada svoje djelovanje svedu isključivo na slikanje na raznim forumima i sajmovima, najbolje neka kaže posljednje reagovanje ovog ministarstva, a na plan za Buljaricu koji su objelodanili MANS i „Vijesti” ”, kazao je Đorđe Zenović član budvanskog odbora Demokratske Crne Gore.

Kako je dodao ”pri tom da zanemarimo elementarno nepoznavanje posla kojim se to ministarstvo bavi, koje je demonstrirao upravo prvi čovjek MORT-a u nedavnoj TV emisiji”.

”Njihovo reagovanje ustvari predstavlja matricu kojom se oni služe kada god neki njihov zakulisni posao bude otkriven i predstavljen građanima. To je jedan tipski odgovor u kome se oni pozivaju na zakone i svaljivanje odgovornosti na treća lica. Međutim, nikako da nam pruže odgovor na vezu koju u postupku otimanja Buljarice imaju firma CDC International Corporation sa Kajmanskih ostrva, u čije je ime ponudu na nelegalnom tender za prodaju Buljarice ponudila dojučerašnja službenica ovog ministarstva, Maja Đurović, inače dobra prijateljica Emine Kolarević, ćerke Ane Kolarević koja obavlja pravne poslove za ovog ponuđača, sa firmom RZUP Aca Đukanovića, koja je izradila plansku dokumentaciju. Inače, taj isti RZUP je izradio i veoma sporan Plan posebne namjene za priobalno područje, koji na prostoru Buljarice predviđa još jednu betonizaciju i u izgled stavlja još jednu ekološku i demografsku katastrofu crnogorskog primorja. Podsjećam da su o svemu ovome već pisali mediji, međutim do jasnog odgovora nismo došli. Dakle, MORT je dužan da objavi sve pojedinosti svakog njihovog koraka u postupku prodaje Buljarice i svakog učesnika postupka, iI na tome ćemo uporno istrajavati”, kazao je Zenović.

On je naglasio da se posebno postavlja pitanje kakvu ulogu u ovom, očigledno porodičnom biznisu, ima dojčerašnji premijer Milo Đukanović i da li ovim fiktivnim i isključivo formalnim odlaskom sa funkcije želi da zaobiđe odgovornost za sukob interesa i zloupotrebu službenog polažaja, za koje bi po okončanju postupka prodaje Buljarice postojala više nego očigledna osnovana sumnja.

”Da li još jednom u vatru gura svoje bliske saradnike, koje je u dosadašnjoj karijeri nemalo puta žrtvovao za svoje privatne interese. Sve ovo navodi na zaključak da se Buljarica želi predati bez konsultovanja sa stvarnim vlasnicima i državne i privatne zemlje na tom lokalitetu, a radi isključive koristi pomenutih lica Posebno je značajna uloga odlazećeg predsjednika opštine Budva, Srđe Popovića, u Tenderskoj komisiji i stepen njegovog udjela u kršenju zakona, posebno jer opštinskom imovinom može raspolagati isključivo Skupština opštine Budva, koja nije ni konsultovana oko ovog pitanja. Mnoštvo je pitanja, međutim, ono osnovno koje najviše interesuje građane je to da li će se dozvoiti još jedna otimačina državne i privatne zemlje. U ime Demokrata, konstituenta nove opštinske vlasti u Budvi, stranke koja je dobila ogromnu podršku na izborima, obećavam da ćemo u skladu sa ustavom i zakonima Crne Gore uraditi sve da osujetimo i spiječimo otimanje i jednog milimetra opštinske zemlje, jer to je i osnovna dužnost rukovodstva svake opštine koje se domaćinski odnosi prema imovini svih građana”, zaključio je Zenović.

Bonus video: