Radnici "Bjelasica Rade" na 10 minuta blokirali magistralni put Bijelo Polje – Prijepolje

Predsjednik sindikalne organizacije, Ljiljana Raković, je kazala da radnici još nisu dobili odgovor potpredsjednika Vlade Duška Markovića sa koji su razgovarali u Podgorici nakon nedavnih protesta ispred sjedišta Eurofonda
4 komentar(a)
Bjelasica Rada, Foto: Facebook.com
Bjelasica Rada, Foto: Facebook.com
Ažurirano: 13.10.2016. 14:05h

Radnici fabrike mineralne vode "Bjelasica rada" blokirali su jutros u 10 sati na deset minuta magistralni put Bijelo Polje – Prijepolje u Nedakusima, zbog neriješenih višegodišnjih problema.

Radnici traže od nadležnih insitucija da se hitno pozabave njihovim problemom i da većinski vlasnik Eurofond iz Podgorice poštuje obećanje i postignuti dogovor iz juna prošle godine, da im poveze staž i isplazi zaostala primanja, te da e pokrene proizvodnja.

Predsjednik sindikalne organizacije, Ljiljana Raković, je kazala da radnici još nisu dobili odgovor potpredsjednika Vlade Duška Markovića sa koji su razgovarali u Podgorici nakon nedavnih protesta ispred sjedišta Eurofonda.

"Nećemo više čekati da se neko sjeti da postojimo a magistralu ćemo blokirati svakodnevno, pa i u nedjelju, na dan izbora", kazala je Raković.

Predstavnika sindikata Čedo Popović je podsjetio da su radnici, njih oko 60, očekivali su da će zaostala primanja od osam plata i doprinose za devet godina dobiti od kredita dobijenog iz Abu-Dabi fonda.

"Spriječićemo započetu rasprodaju imovine i repromaterijala i danonoćno ćemo stražariti u fabrici", kazao je Popović i dodao da će od ponedjeljka radikalizovati proteste i tražiti pomoć suda u Strazburu.

Bonus video: