Lazović: Konjević nastavlja politički da me napada

"Konjevićeva partija polako nestaje sa političke scene, pa dodatnim trzajima traži slamku spasa"
16 komentar(a)
Vujica Lazović, Foto: Gov.me
Vujica Lazović, Foto: Gov.me
Ažurirano: 07.10.2016. 13:38h

Potpredsjednik Vlade Vujica Lazović optužio je ministra finansija Raška Konjevića da "nastavlja da politički napada resornog potpredsjednika Vlade".

Reagujući na Konjevićev poziv da objavi Izvještaj o rezultatima međunarodnog javnog tendera za valorizaciju lokaliteta "Buljarica" sa prilozima, Lazović je naveo da su napadi ministra finansija "jasni" jer je "procijenio možda isplativim".

"Konjevićeva partija polako nestaje sa političke scene, pa dodatnim trzajima traži slamku spasa. Treba reći da su njegove tvrdnje o realizaciji projekta Buljarica u najmanjem neutemeljene. Podsjetiću javnost da je Konjevića, prije dva dana, u vezi sa ovim projektom demantovao Savjet za privatizaciju i kapitalne projekte", naveo je Lazović.

Rješenje o određivanju stepena tajnosti podataka za ovaj lokalitet donešeno je, kako je dodao Lazović, 31. jula 2014.godine, a potpisano je od strane tadašnjeg sekretara Savjeta.

"A ne mene kao zamjenika predsjednika Savjeta, zato zahtjev o skidanju stepena tajnosti usmjeren je ka pogrešnoj adresi. Međutim, i ovog puta Konjević je "neupućen" pa "nema" informaciju da je neko ko je posjedovao kompletan materijal isti dostavio medijima koji je objavljen. Zanimljivo ko li je to bio. Toliko o povjerljivosti i tajnosti na koju se poziva. Takođe, da je bilo ko želio da krije podatke i priloge iz Izvještaja ne bi proslijedio svim članovima Savjeta Predlog Tenderske komisije sa svim prilozima i predlogom zaključaka, i to u štampanom obliku uključujući i Konjevića, koji je materijal dobio među prvima, upravo iz razloga da bi imao vremena da se kvalitetno upozna sa njim, a ne da ga koristi za jeftine političke poene računajući da će tako poboljšati rejting svoje partije", saopštio je Lazović.

Dodaje da u skladu sa utvrđenom procedurom, zamjenik predsjednika Savjeta potpisuje sve izvještaje Savjeta.

"To čini kada tenderska komisija ili resorna ministarstva dobiju saglasnost Savjeta za predlog zaključaka. To, najednostavnije rečeno, nije slučaj sa materijalom za Buljaricu. Kao što je javnost već upoznata ovaj material, kao i sva akta u vezi sa njim, je povučen iz procedure. Poručujem Konjeviću da je neprimjereno da namjerno izvrće činjenice i manipuliše građanima, zarad nekih jeftinih partijskih interesa", zaključio je Lazović.

Bonus video: